Snöplig förlust mot Luleå i returmötet
Publicerad: 2018-01-21
DAM
Det var stor skillnad mellan gårdagens match och dagens som spelades i Boden för omväxlingens skull. Skulle dock komma att bli förlust med bara slutminuterna kvar.

Efter gårdagens match kom Roger Öhman till tals och sa ”vi måste sätta press i 60 minuter” och det får man säga att det levdes upp till bättre idag jämförelsevis med igår.

– Tycker att vi i första perioden kommer ut som ett nytt Djurgården jämfört med igår. Vi startar matchen på ett bra sätt, har snabbt passningsspel, kvickare fötter och åker mycket skridskor. En bra period, säger Öhman.

Efter en period kunde konstateras att Luleå tagit ledningen och en kvittering behövdes till. Det ordnade Djurgårdens Julia Johansson.
– Tycker att andra ser ut lite som första. Vi fortsätter åka mycket skridskor, och tycker framförallt att vi tävlar på ett helt annat sätt. Vi vinner mycket lösa puckar, vinner närkamper på ett helt annat sätt jämfört med igår.

– Tredje perioden blir ett ställningskrig och tyvärr går Luleå vinnande ur det. Det är jämt, vi har målchanser där vi hade kunnat avgöra men Luleås 2-1 mål efter vår timeout blir sur. Efter det har vi någon kvitteringschans men så utökar de till 3-1 och då blir det godnatt med någon minut kvar.

Nästa match spelas på onsdag och då mot SDE, vad tar ni med er?
– Jag var faktiskt efter igår lite orolig kring vår prestation men efter idag är det blodad tand igen och är övertygad om att detta är ett lag vi kan slå i ett slutspel. Kan vi spela på den nivån vi spelar idag är vi jävligt svårslagna, kan vi dessutom förvalta våra chanser på effektivt sätt blir vi jobbiga att möta i vår.

– Vi har svårt att förvalta våra chanser och det måste bli bättre.

Angelica Lindeberg