Djurgården nollade Brynäs
Publicerad: 2017-01-14
Matchrapport
Två revanschsugna lag var det som skulle slåss om poängen ikväll. Djurgården för att få revansch efter sin tappade 3-1 ledning och Brynäs för att få en vinst. Men det var DIF som skulle ta fullpott ikväll och det med resultatet 0-3.

Med heta känslor på isen såväl som på läktaren släpptes pucken denna lördagseftermiddag i Gävle. Två jämna lag drabbades samman och det syntes tydligt i inledningen av matchen. Spelet förflyttades snabbt mellan zonerna men det var Djurgården som lyckades bita sig fast något längre i anfall. Ett energiskt och skickligt spel varvades med styrka och hårda tacklingar.

Matchens första utvisning blev en dubbel sådan, det efter att Alexander Urbom och Oskar Lindblom hamnat i trubbel med varandra. Kort efter att lagen åter blivit fulltaliga drabbades Brynäs av en ny utvisning och det var busen Lindblom som fick sätta sig två nya minuter på utvisningsbänken. Till en början fick Djurgården bra fart på spelet men sedan stängde Brynäs vägen till anfallszon alldeles för bra.

Periodens bästa målchans var när Lukas Vejdemo testade skott som var en ramträff ifrån mål. Det fortsatte att vara hög press mot JVM-meriterade Felix Sandström i mål, energin vreds upp ytterligare för varje minut och det var två hungriga lag på isen. Djurgården gick ut hårt på Brynässpelarna som åkte på flera tuffa tacklingar. Djurgården var vassare i den första perioden och vann också målstatistiken med 6-9.

Mål av Ridderwall och Tambellini

Som på beställning kom ledningen som Djurgården krigat efter tidigt i andra perioden. Kapten Calle Ridderwall och Markus Ljungh bjöds på ett två mot ett läge, efter ett fint samarbete hittade Ridderwall nätet och gav sitt Djurgården ledningen.

DIF fortsatte att spela övertygande och tog isär Brynäs bit för bit. Därför var det inte heller så konstigt att nästa Djurgårdsmål kom några minuter senare. Matt Anderson gjorde ett tufft jobb bakom mål och fick loss pucken till Jeff Tambellini som bara väntade på att få utöka ledningen. Enkelt satt 2-0-pucken i mål och Djurgården fick kvitto på sitt hårda slit.

Efter målet tog BIF sin time-out och de vred upp tempot rejält efter det. I spelet som följde var det hemmalaget som pressade ner DIF totalt i egen zon. Adam Reideborn blev oerhört viktig när han stod emot det minuter långa anfall som Brynäs fick till. Inte förrän matchen avbröts på grund av ett powerbreak kunde Djurgårdsförsvaret få vila. Därefter blev spelet något jämnare och båda lagen var riktigt nära att göra mål.

Det blev skakiga slutminuter i perioden men Djurgårdsledningen stod sig stark. Brynäs satte in allt vad de hade offensivt och Reideborn stod för flera viktiga räddningar. Att klara av pressen den hårda pressen och gå till vila med en två mot noll ledning kändes viktigt och gav en bra känsla inför tredje perioden.

Klar vinst efter mål i öppen bur

Brynäs öppnade även den tredje perioden något starkare men spelet var fortfarande jämnt. Djurgården höll upp mot BIF på ett bra sätt och laddade om till anfall när möjlighet gavs. Efter en kort press mot mål tilldömdes Henrik Eriksson utvisning och Djurgården hade två minuter av ännu hårdare slit framför sig. Reideborn och hans försvar gjorde allt vad de kunde för att täppa igen. Något de lyckades med och Eriksson fick snart komma ut igen.

Perioden stod länge och väntade på nästa mål, Brynäs för att hämta igen i matchen och Djurgården för att få en något tryggare ledning. Reideborn skulle fortsätta att stå i rampljuset och gjorde sitt jobb riktigt bra. DIF fick försöka utmana i kontringar och sedan gällde det bara att hålla BIF utanför den egna zonen.

Den tillresta klacken sjöng ’’Kämpa Djurgården’’ och det var precis vad våra Järnkaminer gjorde. Som djur slets det på isen och gästerna fick flera icing emot sig, vilket gjorde att Brynäs kunde ta sig närmre och närmre in på kassen. Men tack vare ett Djurgårdsspel som täckte och styrde bort puckarna från mål var Brynäs avgörande lägen få.

Med två minuter kvar av matchen valde Brynäs att plocka sin målvakt, något de skulle få ångra. Efter att Jeff Tambellini och Patrik Lundh jobbat loss pucken kunde Emil Johansson enkelt stänga matchen i öppen kasse. 3-0 till Djurgården blev slutresultatet och tre viktiga poäng åker med hem till Stockholm. Reideborn motade bort samtliga skott mot sig, hans iskallhet tillsammans med lagets uppoffrande spel blev visade bli alldeles för tufft för Brynäs.