Förlust i den första semifinalen
Publicerad: 2020-02-26
Dam
Det blev förlust i den första semifinalen mot HV71. I mötet på Hovet fick vi en mardrömsstart och föll till sist med 2–6.

Nej, det gick inte som vi tänkt oss i första semifinalen.
Redan efter 02.27 tappade vi pucken bakom egen målbur, något HV utnyttjade och gjorde ledningsmålet.
Efter 13 minuter spelat hamnade pucken olyckligt i egen bur igen efter att den tagit en märklig bana, en båge över Sam Ridgewell, och landade i nät.
Innan första pausen hade vi ännu en gång tappat pucken bakom egen kasse och det stod 0–3.
En väldigt tung uppförsbacke mot ett lag som vann grundserien överlägset.
Halvvägs in i mellanperioden kunde HV 71 utöka till 0–4 innan vi plötsligt vaknade till.
Vi lyfte upp spelet, fick fart på benen och började skapa målchanser.
Sofie Lundin kunde reducera med ett snärtigt handledsskott med knappt fem minuter kvar av andra perioden, och åtta minuter in i tredje kom också 2–4.
Då var det match igen.
Men mitt I vår press bjöds motståndarna på en kontring och gjorde 2–5, något som var spiken i kistan.
Vi gjorde ett sista tappert försöka med fem minuter kvar och tog ut målvakten i powerplay. Men i stället kunde HV fastställa 2–6 på ett friläge i öppen kasse.
Semifinal 2 och 3 spelas i Jönköping på lördag och söndag.