Tiden är mogen att öppna upp läktarna igen
Publicerad: 2021-09-01
Uttalande
SHL har tillsammans med svensk ishockey uppmanat regering och myndigheter att genom införande av covidbevis öppna upp våra arenor för utökad publik. Djurgården ställer sig bakom uppmaningen och kommenterar här sitt ställningstagande genom VD Thomas Kraft.

Svensk ishockey har talat. Tillsammans står vi enade i frågan att snarast kunna välkomna en större del av vår fantastiska publik tillbaka till våra arenor.

Covidpandemin har varit en enorm prövning för samhället i stort, inte minst för de individer som drabbats av den. Genom ett av SHL noga framtaget verksamhetsprotokoll, som vi inom Djurgården följt mycket noggrant och konsekvent, känner vi oss trygga i att öppna upp läktarna för en bredare massa igen.

Djurgården har, tillsammans med övriga ligamedlemmar och svensk ishockey i stort, valt att skriva under ett brev med en uppmaning om ett införande av covidbevis. Enligt Sifo säger sig idag 81 procent av det svenska folket vara positivt inställda till ett vaccinationspass vid konserter och andra liveevenemang, och användande av sådana är redan verklighet i många andra länder.

Med det sagt är såväl Djurgården som svensk ishockey väl medvetna om att vi fortsatt befinner oss i en pågående pandemi. Vår förhoppning är att med ordnade arrangemang, tydliga riktlinjer och en konsekvent handlingsplan få samtliga besökare att känna sig trygga på Hovets läktare.

Efter en lång prövning ser vi nu behovet av att lära oss att leva säkert och kontrollerat med covid som en del av vår vardag, på ett eller annat sätt. Vi inom svensk hockey känner oss idag väldigt bekväma i att kunna erbjuda en säker hybridmodell, och på så sätt ta emot totalt sett fler personer på våra arenor. Tillsammans står vi därför redo att på det mest ansvarsfulla vis välkomna vår publik tillbaka igen.

Thomas Kraft, VD Djurgården Hockey

Läs SHL:s och svensk ishockeys gemensamma brev i sin helhet här.

Djurgården Hockey