Tre mål gav tre poäng
Publicerad: 2018-10-24
Dam
Det var en viktig match som spelades på Stora Mossen ikväll, en match där Djurgården gick vinnande ur den striden.

Två lag som båda ligger i den nedre delen av tabellen stod idag redo för en fight, något det också blev i sista perioden men det är målen signerat Alice Östensson, Andrea Dalen och Hanna Olsson som gav oss vinsten.

Huvudtränare Alana Blahoski är nöjd av spelarnas prestation ikväll.
– Vi fick en lite trög start men vi blev bättre och bättre efter varje byte. Målet var effekten av det. Vår hårdast jobbande lina var också de som presterade bäst.

– Fokus när vi går in i lördagens match blir att arbeta mer mot våra motståndare varje byte.

Vi vill passa på att lyfta fram Ida Boman som ikväll stod i Djurgårdsmålet med aneldning av att båda ordinarie målvakterna var borta. Boman som är 15 år och till vardsg spelar med Sollentunas U16 pojklag mottog 25 skott och…höll nollan.

Assisterande tränare Joakim Engström ger sin kommentar dagens match och den härliga vinsten.
– Det var lite dieselmotor från oss i första perioden men sedan tar vi över mer och mer, åker mer skridskor och pratar mer. Våra system fungerar bra, spelarna har tagit dem till sig väl.

– Ida ska ha en stor eloge för som insats där bak, fantastiskt roligt att hon kliver in och håller nollan. Sedan lite extra cred till Hanna Hållander som visar att vi inte viker ner oss när det blir handgemäng.

Nästa match spelar vi på lördag mot SDE, på Hovet. Nedsläpp är kl 19.00. Vi ses där!

Djurgården