Matchsnack: Skellefteå-DIF
Publicerad: 2018-03-06
Nyhet
Denna vecka går SHLs grundserie i mål. Tre matcher återstår och vi inleder den sista veckan med match på bortaplan mot Skellefteå. Den startar som brukligt klockan 19.00 och här kommer lite punkter att ha med sig inför kvällen.

Hemmalaget har den sista direktplatsen till kvartsfinalerna inför kvällen och kommer kämpa hårt för att behålla den. Närmast jagas man av ärkerivalen Luleå som bara är en enda poäng bakom.

Inför kvällen har Skellefteå två raka förluster i ordinarie tid. Senast föll man mot Brynäs med 2-0 och innan dess mot HV71 med 3-1, båda matcherna spelade laget på bortaplan.

Det är inte bara tabelläget och dagsformen som gör att ett taggat Skellefteå är att vänta. Vi har vunnit alla de tre tidigare matcherna mot dem denna säsong, och alla segrar har kommit efter ordinarie tid.

Vår poängkung Patrik Lundh har haft bäst utdelning bland våra spelare i de tidigare matcherna med 4 (1+3) gjorda poäng.

Skellefteås poängliga toppas av Joakim Lindström som gjort 48 (15+33) poäng på 43 matcher. Lindström, som gjort ett mål och en assist mot oss, ligger även trea i den totala poängligan.

Skellefteå tacklas näst mest i SHL med 611 träffar hittills. Vi är femma i samma statistik med 534 stycken.

Lagen har haft mycket jämn utdelning på sina skott denna säsong. 9.60 procent av våra har gått i mål mot Skellefteås 9.59. För vår del innebär det 144 mål, tredje flest tillsammans med Frölunda, och för Skellefteå 139.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg