Lyckad tjejcamp i Globen
Publicerad: 2018-08-21
Dam
I söndags hölls en tjejcamp i Globen i ett samarbete mellan Djurgården och Haninge Anchors.

Det var ca 40 tjejer från hela Stockholm i årskullarna 2001-2005 som med stor förväntan och nyfikenhet kom in på Hovet och promenerade till Globens läktare. Där inleddes dagen med teori signerat Djurgården dam:s huvudtränare Alana Blahoski. Inom ramen för hennes tal var mycket fokus på att se sig själv som en vinnare och fundera på vart man vill någonstans och målasättningen med sin hockeykarriär.

Efter en inspirerande stund sittandes på de röda stolarna var det dags för assisterande tränare Joakim Engström att hålla i fyspasset med hjälp av spelare från damlaget. Dagen avslutades med ett långt ispass där det kunde konstateras att framtiden ser ljus ut.
– Väldigt roligt att så många unga duktiga hockeytjejer kom och tog del av vår verksamhet och fick en inblick i hur det går till i Djurgården. De som kom är verkligen duktiga hockeyspelare så jag hoppas vi får se de i SDHL och förhoppningsvis i Djurgården en vacker dag!

– Det finns en bredd i Sverige i unga åldrar och vi föreningar behöver göra vad vi kan för att få unga spelare att fortsätta med ishockey. Detta är ett mycket bra initiativ av Djurgården som jag hoppas fortsätter att växa.

Djurgården IF vill passa på att tacka alla tjejer för en väl genomförd dag!

Angelica Lindeberg