Djurgårdsjubel i säsongsöppningen!
Publicerad: 2016-08-11

Hockeysäsongen startade för Djurgårdens del i Björklinge ute på den uppländska landsbygden. Några få solstrålar bröt fram genom molntäcket utomhus men folket vällde in i den iskalla hallen för att värma sina hockeysvultna själar. I en fartfylld första match för säsongen blev det en skön djurgårdsseger med 6-3.

Matchinledningen präglades av två lag som var så hockeysugna att de satte full fart framåt oavsett situation. Djurgården startade bäst och skapade ett flertal chanser efter att spelarna inte givit Almtuna någon som helst tid med pucken. Men så småningom kom även Almtuna in i matchen och oroade Djurgården.

En som inte verkar ha tappat något i sin tajming vid sargen var Djurgårdens nyförvärv, backen Ville Varakas. Almtunas Emil Ripstrands kroppsavtryck kan efter matchslut ännu anas i sargen strax innanför blålinjen efter Varakas hårda höfttackling. Mikael Magnusson, dubbel svensk mästare med Djurgården och okrönt konung av höfttacklingar, hade troligen dragit på smilbanden om han sett tacklingen. Emil Ripstrand hade för övrigt en tung kväll tacklingsmässigt då han även i andra perioden fick en rejäl smäll - den gången av Alexander Falk.

Fullt ös framåt och öppnare bakåt var lite av den här matchens signum. Djurgården var första lag att dra nytta av det när de tog sig in i målprotokollet. Daniel Brodin spelade in på målvaktens vänsterstolpe och där skyndade sedan Jeff Tambellini in och tryckte in säsongens första mål.

I ett anfall strax efteråt hade Calle Ridderwall - om han haft en något längre klubba - givit Almtuna större huvudvärk efter inledningsperioden men Juuso Ikonens fina sidledspass smet precis förbi Ridderwalls klubbspets.

I stället var Almtuna ytterst nära att få gå in i periodvila med 1-1. Men återvändande målvakten Adam Reideborn gjorde en superräddning från nära håll och styrde pucken utanför i periodens allra sista sekund.

Vändning - men Djurgården återvände
Almtuna lyckades emellertid överlista Reideborn i starten av andra perioden i stället. 1.01 var spelat när 1-1 trycktes in på resultattavlan av tidigare djurgårdsspelaren Ludwig Blomstrand. Och inte nog med det, Oscar Milton satte 2-1 i ett friläge bara minuter senare.

Djurgården hade flera fina kombinationer under kvällen. Ett av de finare uppspelen kom från Robin Press som serverade Daniel Brodin en pass på offensiv blå. Brodin, som i kväll stod för ett mål och två framspelningar, spelade över till Tambellini men den gången blev det ingen utdelning. Det skulle det i stället bli för en ny lagkamrat strax efteråt när fyra minuter återstod av andra akten. I power play åkte Linus Johansson igenom ett stillastående Almtunaförsvar och lade pucken på mål. Vid stolpen gjorde Calle Ridderwall som man bör - stod redo för att ta returen. Och returen satt i mål - 2-2!

Tog jobbet framför Almtunas mål
Mittenperioden avslutades med att Djurgården tog kommandot igen då Albin Lundin slog in Djurgårdens tredje mål för kvällen från nära håll. Med djurgårdsledning gick lagen in i säsongens andra paussnack. Huruvida utdelningen som sedan kom i början av tredje perioden var resultatet av det får vara osagt. Däremot hamnade Almtuna definitivt i en uppförsbacke - en sådan som blåsiga och regniga höstdagar bjuder på när hockeysäsongen passerat sin inledningsfas - när Daniel Brodin, Lukas Vejdemo och Jeff Tambellini efter dryga sex minuter hade utökat till 6-2.

Almtuna, som gick ut hårt i denna matchen och gjorde det med bravur, fick avgå med matchens sista mål. Även om geisten falnade ju längre matchen led var det ingen oäven insats av Uppsalas stolthet. Djurgårdens spel gick förståeligt också upp och ner under matchens gång men en styrka var väldigt tydlig i dagens match. När målchanser uppstod framför Almtunas mål var djurgårdarna där - och de var där först. Viktigast av allt, förstås, var att de också såg till att pucken passerade mållinjen. Mycket mer går inte att önska en ljummen augustikväll då ishockeyn åter äntrat sportscenen.