Debut för Wilma i målet
Publicerad: 2020-08-21
Dam
Säsongens andra träningsmatch går av stapeln ikväll mot Leksand. Vi har våra delar klara som vi ska fokusera på och en debutant i Djurgårdskassen.

Damlaget spelar sin andra träningsmatch för säsongen när vi möter Leksand borta. Vi inledde med en seger mot AIK i första matchen och nu ska vi fokusera på detaljer i spelet. – Det känns bra. Vi har jobbat på en del annat från den förra matchen. Jag vill att vi fortsätter jobba med försvarsspelet och att vi sätter den högre pressen. Vi har jobbat mycket på spelet utan puck, säger tränaren Rickard Hårdstam.

Det blir lite annorlunda matchbilder under träningsmatcherna framförallt i de tidiga. En anledning till det är att lagen inte har helheten i spelet på plats under träningarna. Det är moment för moment som sätts nu.
– Under träningsmatcher så är det okej att vi gör misstag på vissa delar, vi kommer göra misstag och då kan vi prata om dem. De vet inte riktigt hur helheten ska se ut. Vi har inte pratat om spelet med puck ännu, säger Rickard.

Ikväll kommer nyförvärvet Wilma göra sin första match för Djurgården i mål. – Hon är otroligt träningsvillig. Hon vill bli bättre varje dag. Båda våra målvakter driver varandra så det är ett jättebra målvaktspar, berömmer Rickard.

Wilma själv ser fram emot att få göra sin debut i Djurgården. Hon är redo för att ta ett steg i utvecklingen. – Det ska bli väldigt kul, Jag ser fram emot det mycket. Jag är en trygg, stabil och lugn målvakt med en bra spelförståelse, säger hon själv.

Matchen ser du här med start 19:00

Djurgården Hockey