"Viktigt för oss att sätta press på Luleå"
Publicerad: 2018-03-21
Nyhet
Djurgårdens tränare Roger Öhman ser fram emot kvällens semifinal. – Absolut. Den första matchen är viktig såklart. Vi får en stor chans om vi kan sätta press på dem med en seger, säger han. Nedsläpp är 19:00 på Hovet.

Djurgårdens damlag hade en knackig inledning på säsongen men i takt med att skadade spelare kom tillbaka gjorde även segrarna det. Väl i slutspel blev HV71 en munsbit efter seger i två raka matcher - men nu står seriespelets gigant för motståndet. Något som inte skrämmer tränaren Roger Öhman.
– I min värld är vi favoriter. Når vi vår topp är vi minst lika bra som som Luleå. Tror vi har en stor chans om vi kan sätta press på dem med en seger i första mötet, säger han.
Semifinalen i SDHL börjar med hemmaplan för oss för att sedan vända upp till Luleå för de avslutande två matcherna om det skulle behövas.
– Ska inte sticka under stol med att det är en viktig första match. Det är den egna prestationen som kommer styra hur det går. Det gäller att vi är noggranna i allt vi gör, tekningar, powerplay, hemåtjobb, ja allt, fortsätter Roger.
Båda lagen har varsin förstakedja som är otroligt giftiga.
– Får vi koll på deras förstakedja så kommer vi ta hem det. De har en oerhört bra förstafemma men det har vi också.
Roger tycker även att det är de fyra bästa lagen i SDHL som är kvar i semifinal.
– Det har aldrig varit fyra så här jämna lag i slutet av SDHL förrut. Alla kan vinna guldet med bra studsar - men det är vi som kommer göra det.
Matchen börjar 19:00 ikväll och du kan köpa biljetter vid entré 18 för 80 kronor.
Kom och heja fram oss mot finalen.

Mattias Lönngren