En poäng mot Frölunda
Publicerad: 2017-02-16
Starten på kvällens match blev den bästa tänkbara när Matt Anderson öppnade målskyttet efter bara 20 sekunder. Frölunda kvitterade i numerärt överläge och så slutade också matchen under ordinarie tid. I förlängningen var det FHC som ordnade sig själva extrapoängen.

Det blev en drömstart för Matt Anderson och Djurgården i drabbningen mot Frölunda. Inte mer än 20 sekunder krävdes av matchen innan pucken satt i målet bakom Johan Gustafsson. Djurgården vann tekningen, samlade kraft och tog fart mot målet, mer än så behövdes det inte för att ta ledningen.

Det var en oerhört fartfylld och energisk period med två spelskickliga lag på isen. Emil Johansson visade upp sin fantastiska skridskoteknik och avstyrde något som såg ut att bli ett friläge, nästintill två Frölundaspelare ensamma mot Mikael Tellqvist. Men då såg Johansson till att bespara Tellan, enkelt gled han ikapp och motade bort det som höll på att bli riktigt farligt.

När Jonathan Davidsson fick sätta sig utvisad blev Frölundas numerära överläge för mycket. Hemmalaget spelade ett riktigt bra powerplay och Casey Wellman kunde kvittera till 1-1.

Nyförvärvet Nicklas Bergström som anlände till Djurgården så tidigt som idag verkar trivas riktigt bra iklädd Djurgårdsfärgerna. Han var inblandad i mycket, nära att producera både assistpoäng såväl som mål. Närmast var han med en dubbelchans där framförallt returen blev riktigt farlig, men precis när han skulle stöta upp den i mål hann en motståndare dit med klubban och pucken gick tätt utanför.

"Ja vi fick en bra start och Matt hängde dit den direkt. Jag försöker bara ha kul och röra på benen så mycket som möjligt och hitta kemin", sa Niclas Bergfors till C More

Mållös andra period

Djurgården rev igång andra perioden med samma hunger och energi som den första. Kedjan Bergfors, Anderson och Brodin verkade trivas riktigt bra ihop och skapade mängder av farligheter framåt. Linus Johansson, Ahlén och Ridderwall bildade kedja även i den här matchen och fortsatte att göra det väldigt bra.

Djurgården fick spela i två numerära överlägen men Frölunda släppte knappt in DIF i zonen. Efter Djurgårdens andra numerära överläge var det hemmalaget som tog tag i matchen och det blev en del svettiga skott mot Tellan. Men inget som skulle överlista vår erfarna målvakt.

Annars var matchbilden en jämn sådan även om Frölunda kändes snäppet närmre ett ledningsmål. Djurgården hade dock en bra press mot målet i flera sekvenser och vägrade dra ner på det tempo som satts i matchen. En som verkligen utmärker sig i sina byten är junioren Axel Jonsson-Fjällby som alltid jagar egna målchanser och för att hjälpa sina kedjekamrater bröderna Davidsson. De tre ställde till med en mängd oreda i offensiv zon och fick beröm för deras självsäkra spel mot så pass erfarna motståndare.

Andra perioden förblev mållös och även om spelet inte var lika skickligt och energisk som i den första var matchen såhär långt riktigt rolig med bra kvalitét.

1-1 efter ordinarie matchtid

Frölunda klev längre och längre in på mål i den tredje perioden men Tellan var stark och stod emot allt som hamnade mot mål. Perioden var allt annat än stillsam men det hände inte mycket eftersom båda lagen jagade framåt samtidigt som de höll tillbaka sina motståndare på ett bra sätt.

Känslorna blommade upp i den tredje perioden och efter flera blockeringar brakade det lös på isen. Det blev inga större fighter men visst fick domarna en del att ta tag i.

Djurgården drabbades av en tveksam utvisning på en mycket upprörd Emil Johansson men klarade av det numerära underläget på ett bra sätt. Närmast mål var faktiskt Linus Johansson, det var när Djurgården rensade ut pucken som hamnade på Johan Gustafsson. Johansson åkte ikapp pucken och när Gustafsson skulle skicka iväg den serverades den perfekt till Djurgårdsspelaren. En väldigt överraskad Johansson fick inte kontroll på studspucken och skottet gick ovanför mål.

Djurgården spelade in sig i matchen och det var två storspelande målvakter som inte hade några större problem att mota bort målförsöken. Perioden gick och precis som flera matcher den här säsongen var det ett likaläge efter ordinarie matchtid.

I förlängningen kunde Frölunda säkra extrapoängen efter att Mattias Nösterbö gjort mål på sin egen retur.