Första matchbollen missad – ny på tisdag
Publicerad: 2019-04-14
Nyhet
Det blev förlust i semifinalen och nu har vi två matcher på oss att ta vinna serien. Vi får lägga samtliga 60 minuter bakom oss och se framåt. – Inte mycket vi kan ta med oss härifrån. Vi kom inte ner med fötterna på jorden idag, säger Robert Ohlsson.

Vi var inte alls med i matchen ikväll och åkte på en riktig stjärnsmäll. 0-3 efter första blev 1-7 efter andra och till slut 2-8. En riktigt platt tillställning från vår sida och Robert Ohlsson var av förståeliga skäl inte nöjd.
– Inte mycket vi kan ta med oss härifrån. Vi kom inte ner med fötterna på jorden idag. Man blir lite galen här och nu men om man kollar ur så har vi haft dippar tidigare och studsat upp, säger han direkt efter matchen.
Vi har fortfarande ledningen i matchserien med 3-2 och har bränt en första matchboll för att ta oss till final. Det blir en ny chans nu på tisdag i Ericsson Globe och Robert har redan sitt fokus riktat mot den matchen.
– För oss är det ny match på tisdag. Mitt jobb är att se till att vi är redo på tisdag, säger han.
Vi inledde matchen slarvigt som Robert var inne på och blev straffade direkt. Efter tre minuter tappar vi pucken framför mål två gånger i rad. Då kunde hemmalaget stöta in ledningen. Vi släppte in ytterligare två mål i perioden och när Axel Jonsson Fjällby kom i ett friläge som räddades kändes det som matchen nästan var över.
Med förhoppningen att vi kunde vinna andra perioden och ta oss in i matchen blev det precis tvärtom. 0-4 i inledningen. Vi skaffade oss lite luft när Dick Axelsson trycker in 1-4 men efter två raka baklängesmål så drog han på sig ett personligt matchstraff och fick lämna arenan. När andra perioden var slut var matchen det i princip 1-7 på tavlan och den sista blev mest en transportsträcka mot slutsignalen. Marcus Davidsson gjorde matchens sista mål och det är väl det vi får ta med oss till på tisdag.
Nu har vi ny chans till avancemang på tisdag – då på hemmais i Globen. Kom och stötta oss på plats.