Seger efter 4–0 i första perioden
Publicerad: 2020-01-23
SHL
Efter 18 minuter ledde vi med 4–0. Och med det som grund kunde vi sedan ta tre komfortabla poäng borta mot Leksand – och samtidigt tredje raka segern.

Det var ett laddat gäng med gott självförtroende som hoppade på bussen till Dalarna efter lunch.
Och det fick vi bevisat när pucken släpptes i bortamatchen mot Leksand.
Redan 1.58 in i matchen vände vi spelet snabbt, Jacob Josefson släppte bakåt till Tom Nilsson, vår defensivt skicklige back, som borrade upp pucken i främre krysset.
Det var startskottet för en målexplosion i första perioden.
Åtta minuter in i densamma slängde Nilsson en puck på mål, som Leksandsmålvakten tappade och Manuel Ågren kunde fiska upp och lägga in i ett öppet mål.
Knappt sex minuter senare fick Dick Axelsson stå helt ensam framför målet och lirkade in 3–0-pucken på sin egen retur.
Men det var inte nog där.
Med 2.53 kvar av perioden kom vi i ett tre-mot-ett-läge.
Alexander Holtz höll kyligt i pucken och spelade den sedan vidare till Sebastian Strandberg som satte 4–0 distinkt bakom en nyinbytt hemmakeeper.
Då kändes matchen avgjord – redan i första perioden.
Men i andra perioden var det mer Leksand, och mindre anfallshockey från vår sida, men då fick i stället Karri Rämö briljera med några riktigt vassa räddningar.
I den tredje perioden tillät vi däremot inte Leksand skapa några större farligheter.
Vi spelade lugnt och kontrollerat av matchen, samtidigt som motståndarlaget var uppgivet.
Det såg länge ut som att vi skulle hålla nollan för tredje gången mot Leksand den här säsongen, men med 9.27 kvar kunde tyvärr hemmalaget reducera.
Och det skulle komma ett till Leksandsmål, med 1.36 kvar, vilket fastställde slutresultatet 4–2 till oss.
Det innebär att vi nu vunnit tre raka matcher och har fem segrar på de sex senaste matcherna.

Närmast väntar Örebro på Hovet på lördag – KÖP BILJETT HÄR!