Berndtsson inför helgens matcher: "Inte nu vi ska vara bäst"
Publicerad: 2017-09-22
Dam
I helgen väntar två matcher på hemmaplan när vi tar emot Brynäs på lördag och Leksand på söndag, två lag vi ännu inte mött denna säsong.

Lovisa Berndtsson som i onsdagens match fick ta emot 24 skott tycker att den matchen var svängig.
– Jag tycker matchen började riktigt bra. Första 10 minuterna hade vi bra fart, pressade dom hårt i både anfallszon- och försvarszon. Efter det tycker jag matcherna gick lite upp och ner. I andra perioden fick vi många utvisningar emot oss och blev rejält tillbakapressade.

– Sedan fick vi ett riktigt olyckligt mål sent i andra perioden men jag tycker ändå vi lyfte oss i sista och kämpade ända till slutsignalen.

Vad tycker du att ni gjorde bra?
– Vissa stunder i matchen att vi pressade dom hårt och bra över hela banan. När vi gör det får motståndarna det svårt.

"Tungt att släppa 3 mål"

Om sin egen insats var Lovisa Berndtsson nöjd trots att det är svårt att känna så när matchen slutade i förlust.
– Det kändes bra under stora delar av matchen där jag kände mig pigg och bra i position. Det är tungt att släppa 3 mål men det är viktigt att kunna gå vidare i matchen och jobba för att ta nästa puck.

Hur känns det i laget när det inte går vägen?
– Självklart blir det en frustration men jag tycker vi släpper den bra inför en ny match. Vi har gått på väldigt få spelare och gjort det riktigt bra. När vi är fullt lag kommer vi bli giftiga. Dessutom är det inte nu vi ska vara som bäst, medaljerna delas ut i mars.

I helgen väntar Brynäs och Leksand, två lag som det gått ganska bra för hittills, inte minst det förstnämnda laget som inför morgondagen har spelat ihop 11 poäng med en match mindre spelad. Berndtsson tycker att man ska ta med sig alla positiva saker som de gjort under de inledande matcherna för att kunna ta poängen i helgen.
– Vi kommer behöva åka mycket skridskor och ligga nära deras spelare. Bra driv in på kassen så ska vi ta 6 poäng.

Angelica Lindeberg