Matthew Galajda: "Vi behöver ha hög energi och stötta varandra"
Publicerad: 2023-01-28
#DIFBIK
Matthew Galajda kan se tillbaka på ett lärorikt halvår i Djurgårdströjan - där han omfamnat såväl huvudstaden som supportrarna. Möt matchens profil i en intervju inför kvällens hemmamatch på Hovet.

Gårdagen blev en väldigt trevlig kväll, speciellt med tanke på att målskyttet lossnade rejält. Hur viktig skulle du säga att vinsten kändes?

– Den kändes grymt skön! Det var en stark insats, båda av laget och av flera olika killar. Sen var det skönt att genomföra en komplett match över 60 minuter.

Redan ikväll väntar en ny viktig match, med Karlskoga på besök. Vad ser du som nycklarna till en seger?

– Våra vinstfaktorer ikväll kommer återigen vara att tävla för fullt över 60 minuter. Vi behöver ha en hög energi och stötta varandra oavsett vad som händer.

Du har spelat en hel del, inte minst på slutet. På vilket sätt känner du att du vuxit in i säsongen?

– Mycket tack vare (Fredrik) Mikko, han har varit fantastisk mot mig hela säsongen. Han har verkligen lärt mig mycket om spelet. Att få arbeta med de små detaljerna och se mycket video på mig själv har gjort mig mer bevkäm i mitt eget spel.

Avslutningsvis, så här sex månader in på tiden i Djurgården hur skulle du sammanfatta livet här?

– Att livet i Stockholm är fantastiskt! Jag älskar människorna, livsstilen och kulturen. Sen som jag sagt tidigare är våra supportrar helt otroliga.

Hannes Feldin