Emil Bemström – snipern i PP
Publicerad: 2018-10-24
Emil Bemström är junioren som gör sin första säsong i Djurgården och som bombar in sig i statistiken. 10 matcher in på säsongen har han skjutit in 7 mål. Samtliga med en man mer på isen. Han är vår killer!

Emil Bemström gör sin första säsong i Djurgården och 19-åringen har verkligen gjort avtryck. Han har tagit en given plats i vår numera fruktade powerplayuppställningen och han har visat varför han fått förtroendet – 6 mål i powerplay på tio matcher är ett riktigt bra facit. Emil har även gjort ett spelmål utanför PP – men då spelade vi utan målvakt med en utespelare mer.
– Jag har fått många bra passningar. Sen har jag träffat pucken bra så de gått in. Det gäller att hitta en känsla som man gillar när man skjuter. Så fort man skjuter ska man få den känslan att man vet vart man skjuter och var målet är, säger han ödmjukt om framgången.
Han har ett skott som han inte är rädd för att avlossa och han gör det snabbt, hårt och välriktat. Det ligger mycket träning bakom att få till ett bra skott och att hitta ett sätt att skjuta även när passen kommer lite olika.
– Vi hade en skottramp hemma som farsan byggde. Har stått några timmar där… Det blir mycket skotträning på de individuella träningarna och jag kör även efter träningen, menar han är hemligheten.
Den som studerar honom under spelet ser att han sälla står still även om Emil håller sig på sin sida av boxen. Skridskorna och benen rör sig hela tiden och han försöker röra sig till luckor konstant.
– Motståndarna har väl läst vårt PP så de står lite mer på mig så då gäller det att röra på sig så man får lite yta.
Emil Bemström ligger fyra i totala poängligan i SHL, efter tre andra Djurgårdare, men i juniorligan är han i ensam ledning med 7 mål och två assist. De assisten har kommit på de två senaste matcherna där han spelat 1+1 i båda så Emil är inne i ett litet poängstim som vi hoppas håller i sig.

Djurgården Hockey