Djurgårdens U16 är svenska mästare
Publicerad: 2022-04-03
Final Four
Djurgårdens U16 är svenska mästare säsongen 2021/2022. I finalen mot Täby klev DIF ut och vann med klara 4-0, ett resultat som innebär SM-guld till Talangfabriken. Kommande vecka väntar finalspel vid Final Four även för J18 och J20.

Djurgårdens Talangfabrik har tagit SM-guld på U16-nivå. Söndagens final slutade med seger över Täby i en mycket kontrollerad match, som DIF vann med 4-0 (1-0, 3-0, 0-0).

Målskyttarna i finalen hette Martin Mivell, Victor Johansson, Victor Eklund och Hugo Lindell. Vi gratulerar hela ledarsidan och samtliga spelare - ni är stolthet!

Även J18 och J20 kvalificerade till Final Four

Det står efter helgen även klart att vi har våra två juniorlag vidare till Final Four och avgörandet av SM-slutspelet. I fredags tog Djurgårdens J20 steget till semifinal, när Mora besegrades med 4-1 på Hovet och totalt 2-0 i matcher. Sebastian Trygg gjorde bland annat en stor insats mellan stolparna med 21 räddningar.

Under lördagen kvalificerade sig dessutom J18-laget för SM-semifinal. Seger med 5-1 hemma på Hovet innebar att Djurgården avgjorde matchserien mot Leksand med 2-1 och nu reser vidare till Nyköping för finalspel nästa vecka. Noah Östlund, Calle Odelius, Melvin Wersäll och Vilmer Alriksson x2 svarade för målen.

Vi gratulerar samtliga ledare i verksamheten och framförallt alla spelare till avancemangen. Djurgårdsfamiljen är med er i jakten på guld!

Hannes Feldin