DIF J20 tvålade till AIK
Publicerad: 2017-10-26
Nyhet
Djurgården J20 tog sig upp på en femteplats när man vann bortaderbyt mot AIK med 6-2.

AIK tog ledningen ni den första perioden men genom Oscar Jahnstedt kvitterade Djurgården till 1-1 efter tio minuter spel.

I den andra perioden tog hemmalaget återigen ledningen men därefter tog DIF över tillställningen. Med två mål på fyra minuter gick man upp i ledning (Puikkonen och Wiå målskyttar).

Den tredje perioden hann knappt börja innan Puikkonen gjorde sitt andra mål för kvällen, nu i spelformen powerplay. Efter åtta minuters spel klev Wiå fram i samma spelform och gjorde sitt andra för kvällen. I slutet av matchen fastställdes slutresultatet till 6-2 genom Gustav Klingström.

I och med segern är Djurgårdenn nu på femteplats i tabellen på samma poänng som Brynäs.

AIK - Djurgårdenn 2-6 (1-1, 1-2, 0-3)
Skott: 30-31
Utvisningar: 8 min - 6 min
Målskyttar DIF: Wiå 2, Puikkonen 2, Jahsntedt 1, Klingnström 1