Stark andra period bakom seger
Publicerad: 2019-12-03
CHL
Vi dominerade den första kvartsfinalen mot München med eftertryck från andra perioden och framåt. Då hade vi dessutom redan ledningen efter första. Det var ett bestämt och ordentligt Djurgården som såg till att vi har 5-1 med oss till returen.

Vi startade matchen resolut och tog tag i spelet direkt. Patrik Berglund gav oss ledningen med en fin styrning på pass från Simon Johansson efter 6 minuters spel. Vi fortsatte att skapa chanser men två minuter senare släppte vi in en kvittering. Det bromsade oss inte länge utan 20 sekunder senare satte Gustav Possler in 2-1 och vi var i förarsätet igen. Resultatet stod sig perioden ut och vi gick in med en bra period i ryggen.

Grym andra period
Andra perioden blev en uppvisning i styrka. Vi tryckte ned gästerna i egen zon om och om igen. Efter drygt tio minuter så var det spel mot ett mål i princip. Anfallen blev längre och längre vilket betydde att München fick svårt med bytena. Utdelningen började komma och det var Kalle Östman som gjorde det viktiga 3-1 så vi fick den utdelning vi förtjänade. Kort efter så satte Tom Nilsson 4-1 och det målet var frukten av att första kedjan med Berglund, Axelsson och Bergfors som höll till i offensiv zon i 70 sekunder.
4-1 efter två perioder var i underkant.
– Bra trafik in mot mål. Jag tycker vi har bra spel och när vi trycker ner dem i deras zon i andra perioden så ser man att de blir trötta, säger Robert Ohlsson efter matchen.

Långsam start
Tredje perioden började vi inte bra. Med tre måls ledning så hade vi inte fokus på spelet men vi lyckades ta oss igenom den och få tag i spelet igen. Sista målet kom i powerplay när Sebastian Strandberg snärtade in pucken och gav oss ett bra utgångsläge inför returen i München om en vecka. Vi har fyra måls ledning att spela på.