Josefine Holmgren "Turligt nog trillade pucken in"
Publicerad: 2017-08-22
Dam
Hon var ett av nyförvärven som under gårdagens smatch gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan, och hon nöjde sig inte med ett utan svarade för två mål, båda assisterade av Josefine Jakobsen.

– Hoppas alla såg och njöt, vet inte om jag kan leva upp till detta igen haha. Det hör inte till vanligheterna att det händer precis.

– Första målet var i PP där jag tror att det var Jakobsen som screena forwarden som skulle upp på mig på pointen så blev rätt ren. Fick pucken och vi hade folk på kassen som skymde bra. Anda målet följde jag väll med som en ”tredje våg” in i slottet och Jose (Josefine Jaobsen) la en fin pass bakom mål fram till mig och turligt nog trillade pucken in.

Hur kändes det för egen del såhär första matchen?
– Alltid svårt att spela allra första matchen och självklart att få spela med helt nya lagkamrater. Dock kändes det väl ändå okej med tanke på att säsongen just startat på riktigt.

Med samma motstånd på torsdag har man chans att jobba med sakerna som inte stämde, men vad var det som stämde och hur spelade laget ihop?
– Jag tycker alla tog åt sig uppgiften. Vi har inte haft några genomgångar av spelsystem eller dylikt innan matchen eller förra veckan utan alla gick in och gav sitt vilket är ett bra avstamp till vad som komma skall här framöver.

Angelica Lindeberg