Julia Östlund "Han drillar alla stenhårt"
Publicerad: 2017-07-19
Dam
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Julia Östlund. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.

Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Min sommarträning ser lite annorlunda ut då jag bröt benet under första kvartsfinalmatchen mot Leksand. Så mitt mål den här sommaren är att göra min rehab och träna så mycket jag kan för att vara redo när vi går på is i augusti.

Vem kör hårdast på träningen?
– Jag tycker verkligen alla som är på Hovet kör på otroligt bra på träningarna och Patrick drillar alla stenhårt. Därför är det svårt att plocka ut bara en spelare men jag tycker att Sophie Johansson har gjort en riktigt bra försäsong så här långt!

Vad har du för tankar om laget?
– Alla kör på riktigt bra och det kommer visa sig när vi går på is. Vi kommer vara ett tufft lag att möta, vi har behållit många av våra forwards från förra året och fått in många duktiga backar så tror att vi kommer bjuda på riktigt bra hockey i vinter.

Vilket/vilka lag kommer att utmana om guldet och varför?
– Vi går självklart in med inställningen att vi ska försvara guldet till varje pris. Hela ligans nivå har höjts redan förra säsongen och alla lag vi möter är en tuff match så det gäller att vara på tårna varje gång pucken släpps, men jag tror att Linköping kan bli en tuff motståndare på vägen.

Har du något du måste göra innan match?
– Jag har inte direkt någon rutin jag brukar göra, en bra upp värmning och sedan lite fotboll för att få en bra känsla i kroppen så är jag redo för match.

Vem får sitt stora genombrott, och varför?
– Svårt att säga vem som kommer få sitt stora genombrott men jag tror att Solveig Neunzert kommer göra en riktigt bra säsong. Hon är ung och har hela tiden förbättrat sig både på och utanför isen de senaste åren. Hon är stabil defensivt och har ett bra skott, jag tror detta blir hennes säsong!

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Jag vill ha musik man får en bra känsla av, det kan vara en gammal goding någon gång ibland men för det mesta house musik.

Vad är dina sommarplaner?
– Min sommar kommer att bestå mycket av rehabträning, jag kommer vara på Sophiahemmet men också mycket i vår sommarstuga på landet. Sedan får vi se om det blir något annat kul också men mycket fokus på rehabträning.

Vilket är ditt smultronställe?
– Mitt absolut bästa smultronställe är i Öregrund, vi har varit där varje sommar sen vi var små så det stället kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Jag tror att Hanna Olsson kommer göra första målet för säsongen!

Angelica Lindeberg