Flera nyheter i spelartruppen
Publicerad: 2016-10-18

Djurgårdens 20-åriga forward Daniel Bernhardt kommer att lånas ut till Västerås säsongen ut. Samtidigt har Djurgården skrivit junioravtal med Axel Jonsson Fjällby.

Daniel Bernhardt har spelat med Djurgården i fyra SHL-matcher i år. Nu är det klart med en utlåning till Västerås i Hockeyallsvenskan.

- Daniel har inte kunnat få den speltid hos oss som han behöver i sin utveckling. Daniel behöver spela matcher på seniornivå och han får genom utlåningen till Västerås möjlighet att göra så. Utlåningen sträcker sig resten av säsongen, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

18-åriga forwarden Axel Jonsson Fjällby gjorde SHL-debut mot HV71 denna säsongen. Nu är ett junioravtal med Jonsson Fjällby klart.

- Vi har skrivit ett junioravtal med Axel Jonsson Fjällby som sträcker sig över nästa säsong. Axel är en skridskostark forward med näsa för att göra mål och som vi ser god utvecklingspotential i. Han tillhör J20-truppen men har redan och kommer säkerligen att vid ytterligare tillfällen denna säsong representera A-laget, säger Joakim Eriksson.

I övrigt kommer Albin Lundin kallas tillbaka från sin utlåning till morgondagens bortamatch mot Färjestad..

- Matt Anderson är fortsatt avstängd och missar därmed onsdagens match mot Färjestad. Daniel Brodin är högst osäker utifrån den lårkaka han ådrog sig på Hovet senast. Därför har Albin Lundin kallats tillbaka från Almtuna och finns med i matchtruppen i morgon, säger Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey