• Huvudsponsorer

"Peppe" Lundh: "Har fått en hel del rutin"

28 augusti 2016 08:42

"Peppe" Lundh om säsongsinledningen, nya kedjekamrater och känslan att vara tillbaka.


Djurgårdens #79 Patrik ”Peppe” Lundh är nöjd med de inledande insatserna i CHL. Han har dock varit med länge nog att inse vikten av behållen ödmjukhet och menar att det trots två storsegrar fortfarande finns saker att jobba på. Efter segern mot Davos pratar han om vad som behöver bli bättre, kemin med de nya kedjekamraterna och hur härligt det är att vara tillbaka i Stockholm och Djurgården.

- Det är självklart jätteskönt att få vinster med sig i början på säsongen när det är viktigt att bygga självförtroende. Men man är aldrig fullärd i hockey och vi har fortfarande en del saker som behöver bli bättre så det är viktigt att behålla ödmjukheten när det går så bra.

När det gäller detaljer i spelet har Peppe en tydlig bild av vad laget behöver förbättra inför resten av säsongen.

- Främst när vi vinner pucken i egen zon och ska spela oss därifrån. Ibland gör vi det lite krångligt och sätter varandra i svårare situationer än vi behöver. Där behöver vi bli bättre i passningsspelet för att se till att motståndarna inte får onödigt långa anfall.

Vad gäller det egna spelet känner anfallaren att det gått bra så här långt och är nöjd med spelet i specialspelformerna.

- Helt okej tycker jag. Lite upp och ned men jag känner mig pigg i kroppen och tycker jag har bra fart på skridskorna. Sedan är det kul att ha fått chansen i både powerplay och boxplay där jag tycker att framförallt presspelet i boxplay varit riktigt bra.

Matchen mot Davos innehöll väldigt många utvisningar. Totalt sett drog lagen på sig hela 50 minuter på botbänken och under de inledande 10 minuterna på den andra perioden hanns det med fyra separata fem-mot-trelägen. Något som Peppe menar hade en tydlig inverkan på matchen.

- Det var väldigt ryckigt idag. Det blir ofta så när femmorna bryts lite på grund av många utvisningar. Men domarna satte en nivå tidigt tycker jag och då gäller det att vara smart och noggrann med vart man sätter klubban så att man får utvisningarna med sig istället för mot sig. Det gjorde vi bra idag.

Peppe bildar kedja med assisterande lagkaptenen Markus Ljungh och ett annat nyförvärv i Calle Ridderwall. På de två CHL-matcherna har femman producerat ett mål i varje och Peppe är nöjd med sina nya kedjekamrater.

- Jag tycker kemin är god och vi läser varandra bra. Ljungh är en smart center som oftast finns i mitten och är i stort sett alltid spelbar. Calle är en stark och skridskovillig forward och tillsammans kan vi sätta riktigt bra press på motståndarnas backar. Vi har gjort det klart godkänt så här långt.

Peppe spenderade sina ungdomsår i Djurgårdens juniorlag och debuterade även för a-laget säsongen 2006/07. Sedan bar det vidare till då allsvenska Malmö Redhawks och via ett antal andra allsvenska lag hamnade han år 2010 i Färjestad. Sedan dess har han spelat i SHL med just FBK och sedan Växjö. Det har gått bra i båda klubbarna och på sina sex säsonger i högsta serien har han ett poängsnitt på 27 per säsong. Han uttrycker en tydlig och påtaglig glädje över att nu vara tillbaka i huvudstaden och att åter igen få ta på sig Djurgårdströjan.

- Det är fantastiskt. Jag och tjejen har kommit till rätta i lägenheten och vi ska få barn i december så det är skönt att vara nära familjen. Sedan får man rysningar på armarna varje gång man kliver ut här på Hovet och ser Djurgårdsfansen. Jag ser mycket fram att få kämpa hårt för dem under säsongen.

Under åren han varit borta förklarar Peppe att han utvecklat både sitt fysiska spel men även blivit en klokare beslutsfattare på isen.

- Jag är större och starkara framförallt. Sedan har jag varit med ett antal år i SHL nu och även om jag inte är direkt gammal så känner jag att jag fått en hel del rutin. Jag vet hur jag ska värdera och vet när det är läge att försöka med något kreativt och när det är läge att spela enkelt.