Ohlsson: "Kommer krävas maxprestation"
Publicerad: 2017-12-07
Inför match
Robert Ohlsson inför kvällens match mot Linköping hemma på Hovet.

Äntligen är det match igen och i kväll möter vi Linköping hemma på Hovet. Huvudtränare Robert Ohlsson ser denna vecka två tuffa matcher framför sig.
– Ja, det är de två sista matcherna innan landslagsbreaket. Vi möter två spelskickliga lag i form av Linköping och Malmö, två topptippade lag. Linköping är på gång och det kommer krävas maxprestation från oss i kväll om vi ska gå segrande från dem.

Förra veckan bestod av två matcher. Seger mot Örebro hemma och förlust mot Mora borta. Ohlsson vill se att vi kliver upp ännu en nivå gällande spelet på isen. – Det var ingen jättevecka från vår sida. Det var saker som inte var tillräckligt bra och vi måste upp i vårt sätt att spela hockey.

Djurgården har bäst poängsnitt av alla lag i hela serien på hemmaplan. Ohlsson ser Djurgården som ett starkt hemmalag. – Vi är väldigt intensiva på hemmaplan och vi har tagit för oss mycket. Spelat en bra anfallshockey på hemmaplan med fansen i ryggen, konstaterar han.

Vi noterar även att centern Andreas Enggvist spelar sin 200:e match i djurgårdströjan i kväll.

Hur viktig är han för laget?
– Han är en väldigt bra ishockeyspelare och är bra både med och utan puck. Det är också en bra kille vid sidan av, som hjälper alla, gammal som ung. En grym kille. Att han spelat 200 matcher är jätteroligt och man önskar nästan att han redan spelat 1000 matcher i Djurgården. Så bra tycker jag om honom.

Joel Widerberg