Josefine Jakobsen ges utökad roll i Djurgården
Publicerad: 2021-05-09
Officiellt
Josefine Jakobsen har tackat ja till en utökad roll i Djurgården. Rollen innebär att poängdrottningen, utöver sitt spel i Djurgården och det danska landslaget, tar sig an en roll som talangutvecklare för flickor på hockeygymnasiet.

Josefine Jakobsen, som anslöt till Djurgården inför säsongen 2015/2016, har varit en tongivande pjäs i laget sedan sin ankomst till Stockholms stolthet. Totalt sex säsonger har den nu 29-åriga centern noterat - och under dessa gjort 165 poäng på 172 matcher i grundserien och 24 poäng på 30 matcher i slutspelet. Nu ska hennes roll breddas än mer, då hon utöver spel i Djurgårdens färger samt i det danska laget också ska bli talangutvecklare för flickor på hockeygymnasiet.

– Det känns jättebra att få in Josefine i den rollen, både på kort och lång sikt. Hon har en gedigen bakgrund med spel på hög nivå, säger Djurgården dams sportsligt ansvarige KG Stoppel och fortsätter;

– Hon har också erfarenheter från collegespel och vet vad som krävs för att tävla med de bästa.

Josefine kommer bland annat att jobba med IUP (individuell utvecklingsplan) hos varje elev för att säkerställa och medvetengöra individens styrkor och svagheter.

– I vår ambition att utveckla unga spelare till att bli framtida SDHL-spelare i Djurgården samt landslagsspelare är det viktigt att förstå det egna ansvaret. Josefine kommer att jobba i teamet med huvudansvarig pedagog och fystränare på hockeygymnasiet, med syfte att optimera varje spelares behov.

Josefine tillträder sin nya tjänst den 1:a juni.

Djurgården Hockey