Djurgården Hockey och Stockholms Ishockeyförbund startar utvecklingssatsning för damjuniorer!
Publicerad: 2020-05-29
Nyhet
Djurgården Hockey och Stockholms Ishockeyförbund startar utvecklingssatsning för damjuniorer! Antalet flick- och damspelare de senaste åren ökar ständigt men det är fortfarande många unga spelare som är hänvisade att spela med pojkar eller som hänvisas till seniorspel i tidiga åldrar.

Djurgården Hockey vill bidra till att stärka och utveckla flick- och damishockeyn i Stockholm. I samverkan med Stockholms Ishockeyförbund startas därför i höst ett särskilt utvecklingsprogram för damjuniorer i åldern 15-18 år. Deltagarna kommer att erbjudas 4 fysiska träffar med kvalitativ isträning och teoripass samt mellan träffarna kunna få stöd nom områden som exempelvis fysträning, idrottspsykologi samt personlig coachning.

”Genom Djurgården Hockeys initiativ och stöd kan vi nu förverkliga nästa steg i vår satsning på att stimulera fler tjejer i Stockholmsdistriktet att fortsätta spela och utvecklas” säger Carina Oddsberg, Kanslichef på Stockholms Ishockeyförbund. ”Föregående säsong startades glädjande nog en Damjuniorserie upp i Region Öst så numera finns ett seriespel för spelare i den här åldern men tack vare Djurgårdens satsning kan vi göra ytterligare insatser för att bidra till positiva utvecklingsmiljöer för de lite äldre tjejerna”

”Programmet innebär att vi kan erbjuda en extra utvecklingsplattform för de unga tjejer som idag befinner sig i mellansteget mellan ungdoms- och seniorspel. Vi har tagit fram ett program där unga tjejspelare kommer erbjudas stöd för att fortsätta sin utvecklingsresa. Det spelar ingen roll hur långt tjejerna kommit rent hockeymässigt i sin utveckling, det viktigaste är att de har ett brinnande intresse för ishockey och har en egen drivkraft för att utvecklas” säger Sara Ridderlund, Sport- och föreningsutvecklare med särskilt ansvar för flick- och damishockey på Stockholms Ishockeyförbund som är den som kommer att ansvara för genomförandet.

K-G Stoppel, Vice VD Djurgården Hockey ”För Djurgården är det viktigt att vara med och bidra till fortsatt tillväxt och utveckling av flick- och damjuniorhockeyn i Stockholm. Vi vill vara en katalysator och förebild för unga tjejer som vill nå sina mål. Det kommer vi och svensk hockey ha nytta av i det långa perspektivet för att få fram fler svenska spelare till SDHL och våra landslag”.

Kontakt:
Carina Oddsberg, Kanslichef Stockholms Ishockeyförbund
[email protected]
072-211 63 36

K-G Stoppel, Vice VD Djurgården Hockey
[email protected]
070-746 71 74

Ansvarig för Juniorprogrammet Stockholms Ishockeyförbund:
Sara Ridderlund, Sport- och föreningsutvecklare
[email protected]
073-530 58 82

Djurgården Hockey