Förlust igen: "Special teams avgör"
Publicerad: 2019-11-16
Herr
Vi tog ledningen tidigt, men blev hårt straffade i numerärt underläge. Vi tappade in samtliga puckar i den spelformen och föll mot Linköping med 2–4.

Vi åkte till Östergötland med ett sargat manskap. Dels på grund av senaste tidens förluster, men framför allt på grund av många skador i truppen.

Därför gjorde Dick Axelsson comeback tidigare än planerat och stod för en riktigt fin prestation.

– Jag tycker Dick gör det bra som kommer in och är bäst på isen, berömmer Robert Ohlsson.

Vi inledde matchen väldigt starkt Intensivt, hög press och stressade Linköping till misstag.

Vi fick också in ett tidigt mål när Gustav Possler hittade Kalle Östman fri vid bortre stolpen och drömstarten var ett faktum.

Vi var det bättre laget i spel fem mot fem i första perioden, men vi drog på oss två utvisningar i första perioden – och båda gångerna gjorde Linköping mål.

När vi sedan drabbades av ännu en utvisning i mittperioden kom nästa baklängesmål, trots att vi spelade bra i spelformen och gav Linköping knappt ett skott på mål. Men precis i ögonblicket innan vi blev fulltaligt, och hemmalaget etablerade tryck för första gången, ramlade pucken in bakom Karri Rämö.

Vår finländske målvakt byttes sedan ut och Niklas Svedberg kom in.

Resterande del av perioden var jämn, men vi hade många långa anfall och heta lägen, utan att få in pucken i mål.

I tredje perioden kom vi ut med hög fart och spelade en offensiv och frejdig hockey. Linus Hultström bombade in reduceringen tidigt i perioden, assisterad av Axelsson, och sedan var det vi för hela slanten.

Vi parkerade i princip i anfallszonen och hade bud på en kvittering flera gånger.

Men så drog vi på oss en utvisning och släppte in ännu ett mål i den spelformen.

Vi förlorade med 2–4 och det var spelet i boxplay som fällde oss i eftermiddag.

– Första boxplay-spelet har vi pucken när den flyttas till den sovande sidan. Vi har brutit passningen. Andra målet är ett skott som vi bör blocka. Trean och fyran är likadana, de spelar in till spelaren runt omkring målgården. Vi ska göra det bättre på alla målen, säger Ohlsson och gör den enkla konstateringen att special teams avgjorde matchen:

– Det är för få tillfällen i spel fem mot fyra och för mycket tid i utvisningsbåset. Vi vinner matchen med 2–0 i spel fem mot fem.

Nästa match spelas på tisdag. Då möter vi Skellefteå i åttondelsreturen i CHL på Hovet. Vi har 3–3 från första mötet och behöver bara vinna för att gå vidare till kvartsfinal.