4-2-seger mot Linköping på bortaplan
Publicerad: 2018-03-24
Matchrapport
Seger med 4-2 mot Linköping på bortaplan efter två mål av Fjällby och två mål av Hultström.

Djurgården gjorde en bra förstaperiod i Linköping. Det hade dock kunnat börja mindre bra. Linköping tilldelades en straff redan efter minutens spel. Joacim Eriksson, första kvartsfinalmatchen i mål, var stabil och hängde med när OIimb försökte dribbla.

1-0 till oss kom bara 30 sekunder senare. Jonathan och Marcus Davidsson tog in pucken i zon. Marcus passade vidare till Fjällby som med ett läckert dragskott satte 1-0.

Perioden var Djurgårdens och vi förde spelet stora delar av matchens första 20 minuter.

{!A}

Hultström satte 2-0

Hemmalaget kom ut som ett nytt lag i den andra perioden och tryckte tillbaka oss i inledningen. Håkanson/Nyman (Robert Ohlsson hemma sjuk) tog time out. Därefter åkte LHC på en utvisning och då passade pigge Hultström på att göra 2-0 efter tekning.

Just nämnde Hultström blev kort efteråt utvisad. PP för LHC och återigen mål. Ett skott utifrån gick i mål där en skymd Joacim Eriksson inte kunde göra något åt skottet.

I spel fem mot tre satte sedan Hultström 3-1 i mål.

Laget slet och kämpade

LHC tryckte på i den tredje perioden då man behövde komma i kontakt med oss målmässigt. Ett uppoffrande spel gav LHC lite utrymme att i offensiv zon. Det täcktes skott och man låg hela tiden på rätt sida. När tillfälle gavs stack vi även upp i anfall.

I slutet av matchen reducerade LHC. Närmare än så kom dem inte. Fjällby avgjorde till 4-2 med 16 sekunder kvar.