"Vi ska göra allt för att vinna"
Publicerad: 2019-03-18
Nyhet
Jacob Josefson fick igår beskedet att han är årets vinnare av SHLs guldhjälm. - Ett oerhört hedersamt pris, säger Josefson själv, efter dagens träning. Laget har kunnat vila under helgen för att idag sätta igång med förberedelserna inför kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Jacob Josefson blev igår utsedd till SHLs bästa spelare under grundserien 2018/19. Priset guldhjälmen har delats ut sedan säsongen 1985/86 och endast två Djurgårdare har haft äran att ta hem priset. Tommy Söderström tog emot priset 1998 och senaste gången en Djurgårdare vann var 2007, då Fredrik Bremberg tog hem priset.

– Det känns väldigt roligt! Det är ett otroligt hedersamt pris att få. Jag måste tacka mina kära kedjekamrater och hela laget som har haft en stor del i det här. Jag hade inte haft en tanke ens på att priset skulle delas ut nu. Sen fick jag ett samtal igår och då blev jag lite chockade men samtidigt så kändes det väldigt kul att jag fick priset, säger Josefson efter dagens träning.

I helgen hade laget fått vila ut och idag när de var tillbaka i träning var det ett taggat gäng på isen.

– Formen inför slutspelet känns väldigt bra. Vi har haft två lediga dagar under helgen till att ladda batterierna. Nu på träningen idag såg det verkligen ut som att vi är ett laddat gäng som är redo för att gå in i kvartsfinalerna. Nu har vi en bra vecka framför oss att arbeta på detaljer och förbereda oss inför matcherna.

Josefson ser framemot att få möta Skellefteå i kvartsfinalen och han hoppas på att det kommer bli bra matcher.

– Jag tycker det har varit tuffa matcher mot Skellefteå i grundserien. Alla vet att de är ett starkt lag med många höga toppar. Det måste vi se upp med. Sen är det även alltid tufft att spela borta mot Skellefteå, så vi är beredda på en hård matchserie men vi ska göra allt för att vinna!

Idag öppnade vi upp biljettförsäljningen till kvartsfinalerna. Om du inte redan har köpt dina biljetter så kan du göra det ifall du klickar på den här länken!

Vi ses på Hovet!

Djurgården Hockey