• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Högström: "Alla tjugotvå dundrar på"

14 mars 2017 14:07
Intervju

Djurgården tog en härlig seger mot Färjestad inför ett utsålt Hovet. Backen Marcus Högström var på gott humör dagen efter: – Fantastiskt kul. Det är sådana där matcher man längtar efter att få spela. Magiskt.


Med 25:55 minuter speltid hade Marcus Högström mest istid av alla djurgårdsspelare i gårdagens segermatch. Med humör, vilja och spelglädje var han överallt på isen i den andra åttondelsfinalen.

– Jag var laddad. Vi är bra form och jag känner mig fräsch och pigg varje match. Nu gäller det att offra sig så mycket som möjligt för att få vinsterna vi vill få, säger Marcus Högström.

Vinst i går blev det efter en väl genomförd av Djurgården som nu drog det längsta strået mot FBK.

– Jag tycker vi har steppat upp oss efter att ha var lite bleka i Karlstad. Men i går malde vi på hela tiden och så ska vi fortsätta i morgon.

Ni tryckte på rejält i den tredje perioden i går?

– Så såg det väl ut. Jag tycker vi ser väldigt fina ut, pigga och fräscha. Alla är med och kör. Det är nyckeln, alla är med, inte tolv eller femton man utan alla tjugotvå dundrar på. Då blir det jobbigt.

Det var spännande på läktaren i går. Hur var det på isen under förlängningen?

– Min inställning var att fortsätta köra som vi gjort. Sedan drömmer man ju alltid om att avgöra. Det är vad man är ute efter. Nu var det Possler den här gången så det var kul.

Så du unnade honom målet helt enkelt?

– Ja, verkligen. Så länge vi vinner så är jag väldigt nöjd men inställningen är väl ändå att man vill avgöra när man kliver in i en sudden på ett fullsatt Hovet.

I morgon (onsdag) väntar den avgörade åttondelsfinalen mot Färjestad i Karlstad. Marcus Högström känner att hans form är på uppåtgående efter att ha fått vara frisk och spela kontinuerligt.

– Ja, nu har jag fått bygga upp över en tid och haft lite kontinuitet i träningar, matcher och förberedelser. Jag känner mig väldigt laddad inför vad som komma skall och det ska bli kul att ta hem några matcher hit till Hovet.

Har du tänkt åka till Karlstad på onsdag och heja fram Djurgården kan du läsa på Järnkaminernas hemsida hur du går tillväga för att införskaffa en biljett.