Högström: "Alla tjugotvå dundrar på"
Publicerad: 2017-03-14
Intervju
Djurgården tog en härlig seger mot Färjestad inför ett utsålt Hovet. Backen Marcus Högström var på gott humör dagen efter: – Fantastiskt kul. Det är sådana där matcher man längtar efter att få spela. Magiskt.

Med 25:55 minuter speltid hade Marcus Högström mest istid av alla djurgårdsspelare i gårdagens segermatch. Med humör, vilja och spelglädje var han överallt på isen i den andra åttondelsfinalen.

– Jag var laddad. Vi är bra form och jag känner mig fräsch och pigg varje match. Nu gäller det att offra sig så mycket som möjligt för att få vinsterna vi vill få, säger Marcus Högström.

Vinst i går blev det efter en väl genomförd av Djurgården som nu drog det längsta strået mot FBK.

– Jag tycker vi har steppat upp oss efter att ha var lite bleka i Karlstad. Men i går malde vi på hela tiden och så ska vi fortsätta i morgon.

Ni tryckte på rejält i den tredje perioden i går?

– Så såg det väl ut. Jag tycker vi ser väldigt fina ut, pigga och fräscha. Alla är med och kör. Det är nyckeln, alla är med, inte tolv eller femton man utan alla tjugotvå dundrar på. Då blir det jobbigt.

Det var spännande på läktaren i går. Hur var det på isen under förlängningen?

– Min inställning var att fortsätta köra som vi gjort. Sedan drömmer man ju alltid om att avgöra. Det är vad man är ute efter. Nu var det Possler den här gången så det var kul.

Så du unnade honom målet helt enkelt?

– Ja, verkligen. Så länge vi vinner så är jag väldigt nöjd men inställningen är väl ändå att man vill avgöra när man kliver in i en sudden på ett fullsatt Hovet.

I morgon (onsdag) väntar den avgörade åttondelsfinalen mot Färjestad i Karlstad. Marcus Högström känner att hans form är på uppåtgående efter att ha fått vara frisk och spela kontinuerligt.

– Ja, nu har jag fått bygga upp över en tid och haft lite kontinuitet i träningar, matcher och förberedelser. Jag känner mig väldigt laddad inför vad som komma skall och det ska bli kul att ta hem några matcher hit till Hovet.

Har du tänkt åka till Karlstad på onsdag och heja fram Djurgården kan du läsa på Järnkaminernas hemsida hur du går tillväga för att införskaffa en biljett.

Joel Widerberg