Alexis Mauermann förlänger med Djurgården
Publicerad: 2021-04-16
Officiellt
Stockholm och Hovet kommer att få se mer av Alexis Mauermann. Amerikanskan har skrivit på för en förlängning fram till 2022, och Djurgården är mycket stolta över att behålla den talangfulla forwarden.

– Vi är väldigt glada med att vara i mål med en fortsättning med Alexis. När hon anslöt till oss förra året i oktober hade vi fått goda vitsord om henne som person och som spelare, inleder Djurgården dams sportsligt ansvarige K-G Stoppel och fortsätter;

– Hon hade gjort en resa i de ledande skolorna Shattuck och Wisconsin, som ser karaktär som en viktig del i att bygga lag och framgång. Något som även Djurgården gör när vi nu bygger framtiden i vår damverksamhet.

Sedan ankomsten till Djurgården har Alexis Mauermann noterat 38 matcher, fördelat på SDHL-spel och slutspel. Totalt blev det under säsongens gång 15 poäng från forwardens sida.

Tidigare genom karriären har Mauermann alltså spelat universitetshockey med stor framgång, och talangen är stor hos 23-åringen. Till hösten väntar nu fortsatt spel i Djurgården, som tecknat en ettårig förlängning med Alexis fram till 2022. K-G Stoppel ser fram emot att kunna forma ett lag där amerikanskan blir en viktig del.

– Alexis är en riktig team player som kommer till jobbet varje dag och driver sig själv och sin omgivning. Hon passar mycket bra in i den hockey som vi visade upp i slutet av säsongen och som vi vill fortsätta att spela, avslutar Stoppel.

Djurgården Hockey