Säsongen över efter förlust i Skellefteå
Publicerad: 2018-04-13
Nyhet
Säsongen är över för Djurgården. Vi lyckads inte med jakten på Skellefteå uppe i den sjätte matchen och förlorade med 2-4 i matcher. – Det var ingen rolig andra period. Det var piss, säger Robert Ohlsson.

Det började spelmässigt bra för Djurgården men när Ortio storspelade så räckte det inte. Det var en första period där vi styrde och ställde spelet fullständigt men när utdelningen uteblev så kunde Skellefteå gå stärkta in i omklädningsrummet.
Andra perioden blev den som avgjorde och det var Skellefteås powerplay som var skillnaden. Två lägen i PP slutade med två raka baklängesmål. Djurgårdsfostrade Oscar Möller stod för mål och assist på de målen. När han sedan även snärtade in 3-0 var matchen körd för vår del.
– Det var ingen rolig andra period. Det var piss, säger Robert Ohlsson.
Av bara farten släppte vi ytterligare ett mål och hade en tuff uppförsbacke inför den tredje.
Men där visade vi hjärta och pressade in två puckar. Först genom Fjällby och sedan en styrning av Brodin. Vi tryckte på för fler mål men när vi plockade Adam och spelade med sex utespelare så kunde Skellefteå punktera matchen med två mål i tom bur.
– Vi gjorde ett ordentligt försök och fick in två puckar. Men vi hade behövt spela bättre med puck. Vi slarvar lite och det har vi inte råd med.
Vi gav allt vi kunde i den sista matchen men hade inte marginaleerna med oss i den här semifinalserien.
– Vi tappar två ledningar i den här matchserien där vi sedan även förlorar i sudden. Man behöver vinna de för att ta sig vidare, säger Robert.
Tack för allt stöd på läktarna och framför tv:n.