• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Sex av sex poäng för J18 i Norrland

5 februari 2018 10:28
Nyhet

J18 inledde februari med att åka upp till Umeå och Örnsköldsvik för bortamöten mot Björklöven och Modo. Helgen summerades med 13 gjorda mål framåt och två insläppta, vilket innebar sex fina poäng i vad som var säsongens första långa bortaresa.


Efter en resa på 124 mil under tre dagar kunde J18 göra två starka insatser på bortaplan och besegrade två kvalificerade motståndare. Men hur är det att resa bort med ett lag? – Det blir väldigt mycket fokus för spelarna. Du äter mat med laget, sover gemensamt, lever tillsammans. Du har inget som stör dig utan ditt fokus är enbart på uppgiften och komma ihop som grupp, säger huvudtränare Mattias Zackrisson.

Skulle du säga att det är mer optimalt för hur ni spelar att resa bort?
– Man vill alltid spela hemma. Men ditt fokus och dina egna förberedelser blir bättre på bortaplan. Så det finns absolut fördelar med att spela borta.

Medelåldern på J18 denna säsong är knappt 16 år. En del av spelarna är femton år gamla, och under helgen var en hel kedja av spelare där samtliga går i nian och är födda 2002 med.
– Med unga spelare kan det variera väldigt mycket i deras prestationer. Vi som ledare är här för att hjälpa, men deras egna personliga resa är viktig. Där får vi inte lägga i oss allt för mycket.

Hur kan ert ledarskap påverka processen?
– Jag och Johan Schillgard, assisterande tränare, försöker förberedda grabbarna på ett sätt som påminner om ett seniorlag. De ska veta vad som krävs för att bli en elitidrottare. Men det får ta sin tid.

Då det är svårare motståndare i J18 låter det som att det ställer höga krav på att spelarna alltid tävlar mot sig själv?
– Absolut. Det gäller att skapa en miljö för att få spelarna att ta till sig träningen, är många tuffa timmar varje vecka. Många viktiga beslut måste tas varje dag, om man vill nå den yttersta toppen som många drömmer om.

Sett till J18 Elit Östra gick det väldigt bra för Djurgården. Seriesegern togs hem övertygande och nu är man två poäng efter serieledande Nacka i J18-allsvenskan Norra.
– Vi vinner Elit med 20 poäng över just bland annat Nacka. Över jul är det plötsligt ny serie och alla står på noll poäng. Där missade vi lite i koncentrationen och spelade som att vi ledde med 20 poäng. Vi har inte spelat dåligt, men saknat lite skärpa för att kunna ta poäng när vi velat.

Slutligen blev det två stora segrar under helgen mot Umeå och Björklöven. Björklöven besegrades med 6-1, och Modo med 7-1. – Det är sådana här prestationer vi pratat om, så ska vi spela. Det lyckades vi genomföra nu, och det är väldigt bra. Vi är alla nöjda med helgens insatser, avslutar Mattias Zackrisson.