Hickel: "Det var en bra start på säsongen"
Publicerad: 2016-08-16

Inför den kommande säsongen har Djurgården tre nyförvärv, och bland dessa är en av dom amerikanska Tori Hickel. Hon spelade förra året collegehockey och är exalterad över att vara i Sverige och Djurgården.

 

Ni samlades förra måndagen, och för dig var det första gången du träffade laget. Hur var det?
-Tjejerna är så härliga. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig på isen, varken färdigheter eller träningen men tempot är bra och utmanande.

Ni har haft fysträning med efterföljande isträning, vad tycker du om upplägget?
-Träningen utanför isen är väldigt annorlunda från hur den är hemma. Träningarna är tuffa och jag älskar det. Jag gillar att träna innan vi går på is. Musiken och energin är hög på gymmet och förs över på träningen, det är en bra start.

Det finns skillnader mellan hur det tränas i Sverige och hur det tränas i USA. Vad gäller att springa är det något som inte är lika förekommande i USA, men det märktes inte av på amerikanskan.
-Jag har en bra bas från när jag springer i bergen hemma, så det hjälper förmodligen. En typisk hockeyspelare skulle inte gå ut och springa milen hemma, det är mycket cykel. Jag kan klara av ett coopertest, men det är inte lätt.

Igår var det tester och för Tori Hickel var tjejerna i laget till bra hjälp genom att inte vara som hemma, nervösa och spända.
-Dynamiken var ganska annorlunda från hur mitt collegelag. Tjejerna verkar inte vara så nervösa eller spända över testerna och det gjorde att jag kunde slappna av mer. Personligen gick testerna ganska bra.

-Det är väldigt bra för lagsammanhållningen att puscha dig till gränsen och ha dina lagkamrater hejandes på dig. Tjejerna visste att det skulle bli tufft, men alla gjorde bra ifrån sig. Det var en bra start på säsongen.

 Vad tror du laget du kommer spela i den kommande säsongen nu när du träffat dom och fått chansen att börja lära känna dom?

-Jag har lärt mig jättemycket om tjejerna den senaste veckan på träningarna. Dom verkar vara jättehärliga. Det är en annorlunda dynamik för mig, framförallt när det kommer till åldersskillnaderna mellan de yngsta och de äldsta spelarna. Däremot tror jag att det är ett jättebra sätt att utveckla de yngsta tjejerna, samtidigt som dom får puscha oss. Jag är imponerad över deras talang, och ser verkligen fram emot att spela matcher med dom.

Angelica Lindeberg