• Huvudsponsorer

Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan

Försäsongen igång på Bosön

3 maj 2017 15:39
Bosön 2017

I dag drog försäsongen igång för säsongen 17/18.


Klockan halv nio på morgonen samlades spelarna i ett konferensrum på Bosön för en kortare presentation inför varandra. Sedan väntade ett första fyspass under ledning av Djurgårdens fystränare Jimmie Ölvestad.

För Niclas Bergfors är det här första försäsongen med Djurgården då han anslöt till laget i slutet av säsongen från Linköping. Bergfors visade prov på ett riktigt fint löpsteg under coopertestet på dagens första pass och var själv nöjd efteråt.

– Jo, men jag har haft ett bra löpsteg i hela mitt liv och har ganska lätt för att springa. Sen är det ju alltid en fråga när man ska rycka och hur tidigt man ska våga sig på att maxa så här i början av säsongen, säger Bergfors, som förutom ishockey även sysslade med fotboll, innebandy och friidrott när han var yngre.

Fystränare Jimmie Ölvestad såg ut att vara bekväm med resultaten när spelarna testades i cooper, spänsthopp, knäböj, frivändningar och bänkpress. Resultaten jämfördes givetvis med hur det såg ut vid samma tidpunkt i fjol. En klar fördel var naturligtvis att truppen den här säsongen i stora delar är densamma som förra säsongen.

Åtta pass på tre dagar

För spelarna väntar nu åtta tuffa pass på tre dagar på lagets första internatläger på Bosön. Därefter väntar tre veckor där spelarna bedriver sin egna träning innan man möts upp på Bosön igen. Bergfors, som av naturliga skäl lade stort fokus på sina tester, hann ändå kasta ett öga på sina lagkamrater under coopertestet.

– Några som såg pigga ut i benen var Vejdemo, Engqvist, Peppe Lundh och Falk, sa Bergfors, och ursäktade sig om han missat att nämna någon.

Ohlsson visade engagemang

Efter lunch var det dags för teori. Djurgårdens tekniska sportchef Thomas Johansson inledde och lämnade sedan över till huvudtränare Robert Ohlsson som med ett stort engagemang gick igenom sekvenser i spelet från förra säsongen och spelvisionen i helhet. Ohlsson betonade vikten av att ge järnet under fyspassen för att vara så förberedd som möjligt när laget går på is i augusti.

Även spelarna visade ett stort intresse under genomgången och bland andra Högström, Engqvist, Ljungh, Peppe Lundh och Mikael Ahlén kom till tals innan det var Jimmie Ölvestads tur att gå igenom fysupplägget som gäller under försäsongen.

"Bra mix av spelare"

På eftermiddagen fortsatte dagen med ytterligare ett pass. Den enda som saknades på onsdagens träningspass var backen Alexander Urbom som i dag skrev nytt kontrakt med Djurgården (läs mer här). I övrigt var alla på plats. Niclas Bergfors, som var förra säsongens sista värvning, tycker laget ser spännande ut på förhand.

– Det tycker jag och det var bra värvningar som presenterades i går. Vi är ju gång kvar från förra säsongen och jag tycker att vi har en bra mix av spelare i laget, säger Bergfors.