Förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2019-10-17
Herr
Det blev tyvärr förlust, säsongens första nollpoängare på Hovet. Vi tappade den jämna matchen mot Skellefteå i sista perioden och föll med 1–3. – Ingen godkänd insats från oss, säger Robert Ohlsson.

Kvartsfinalreprisen blev en väldigt jämn historia.

Vi tog en tidig ledning när Patrik Berglund, med en fräckis, tog emot en puck bakom buren och lirkade in den köksvägen.

Men inte ens en minut senare replikerade Skellefteå när en puck turligt studsade in bakom Niklas Svedberg.

Och det resultat höll i sig länge.

Den andra perioden blev väldigt tät, och Niklas Svedberg fick revansch på Jonathan Pudas när vår keeper enkelt räddade hans straff drygt halvvägs in i matchen.

Vi hade en del chanser i spel fem mot fyra i perioden också, men fick inte till det numerära överläget i kväll.

– Jag kände inte riktigt igen oss fullt ut. Powerplay hackade lite. Besluten kunde ha varit bättre och jag önskar bättre pucktempo, fler ingångar och attacker.

I den tredje perioden bröt sig Skellefteå loss i två frilägen och gjorde mål båda gångerna fram till 1–3.

Ett underläge vi inte lyckades resa oss ifrån, utan det blev förlust med 1–3 – säsongens första nollpoängare på Hovet – i en jämn och tät match.

– Skellefteå var lite smartare än oss. Ingen godkänd insats från oss i dag, avslutar Ohlsson.

Nästa match väntar på lördag då vi möter Leksand på bortaplan.