Årets första trepoängare i derbyseger
Publicerad: 2018-01-17
Dam
Siffrorna på tavlan visade en härlig derbyseger när signalen ljöd och Djurgården kunde med raka ryggar åka av isen med 5-2 vinst

Att vinna är kul och viktigt men att vinna derbyn tar någonstans det hela till en helt ny dimension. Det är intensitet, krigarinställning och alla vill vinna till varje pris. Det, det gjorde Djurgården ikväll när de säkrade årets första trepoängare.

Roger Öhman är sett till majoriteten nöjd över hur matchbilden såg ut.
– Jag är väldigt nöjd med vår första period. Vi kommer ut och vi kontrollerar matchen i ett högt tempo. Vinner skottstatistiken med 15-6, så snöpligt att vi inte får dit en kasse. t

– I andra perioden tycker jag att vi blev lite slarviga med pucken och det blev också en hel del utvisningar som gjorde att det blev en stökig period. Trots det är jag väldigt nöjd med att vi gick till periodvila med 2-0.

– Tredje och sista perioden tar tillbaka taktpinnen med ett bra passningsspel och hög fart. I den perioden var det inget snack, det var bara vinna vinna vinna.

Slarv i andra perioden

Generellt sätt är Öhman nöjd över det som är ack så viktigt, nämligen passningsspelet men också att de lyckades spela i hög fart. Tåls att nämnas dock att utvisningarna som var många till antalet i andra perioden, för Djurgårdens del handlade om slarv.

Mycket kan vi ta med oss men gärna inte slarvet när nästa match spelas mot farliga Luleå på deras hemmaplan i helgen. Det är ett dubbelmöte och det är viktiga poäng som står på spel när det inte är alltför många poäng kvar innan slutspelet drar igång. Inte ska vi gå händelserna i förväg däremot, vi suger på vinsten idag och ser med tillförsikt fram emot helgen.

Angelica Lindeberg