Emil Bemström nominerad till nytt pris
Publicerad: 2019-05-17
Nyhet
Emil Bemström har fått ta emot mängder av priser för sin strålande säsong 2018/19. Nu har han även blivit nominerad till Europas bästa junior. Vinnaren kommer att annonseras ut den 11 Juni. Emil själv, är väldigt glad och tacksam över hur han har presterat under säsongen.

SHLs skyttekung, Emil Bemström, fortsätter att kamma hem pris efter pris för den fantastiska säsongen 2018/19. Innan Emil anslöt till oss för drygt ett år sedan så hade han fått två tidigare utmärkelser (Silvermedalj i J18-VM från 2016 och Skyttekung i J20 SuperElit (Norra) från säsongen 2016/17).

I år har han mångdubblat sina tidigare bidrifter. Bara i år har han fått ta emot dessa priser:

SHL Best Junior (EliteProspects.com Award)

SHL Most Goals (23)

SHL Most Goals by Junior (23)

SHL Most Points by Junior (35)

SHL Most PP Goals (10)

SHL Rookie of the Year

SHL SM-silver Medal

B2B Årets utropstecken!

Swedish Junior Hockey Player of the Year (Årets Junior)

U20 WJC Top 3 Player on Team

Men det slutar inte här. Emil är även nominerad till priset som årets junior av EHC. Priset går till den junior som har varit bäst i hela Europa. Förra året vanns priset av Elias Pettersson.

Emil skrev även på ett treårigt entry level-kontrakt med Columbus Blue Jackets i veckan. Men det finns en chans att Emil fortfarande spelar hos oss även nästa säsong ifall att Blue jackets lånar ut honom. Emil själv är väldigt nöjd med säsongen och tackar oss otroligt mycket för hans första år i föreningen.

– Jag kan börja med att tack Djurgården för att de har trott på mig från start och givit mig en roll i laget där jag får använda mina styrkor. Jag har också tagit en stor utveckling i mig själv som person och även ute på isen. Framförallt har det varit en speciell säsong med tanke på att det är första gången jag byter klubb på seniornivå och jag kom in i det väldigt bra. Jag tycker fortfarande att jag har en del att jobba på ute på isen men som sagt jag är jättenöjd med säsongen som jag har presterat, meddelar Bemström.

Djurgården Hockey