Matchsnack: Frölunda-DIF
Publicerad: 2018-01-30
Nyhet
Det första av veckans två matcher med Frölunda slutade tyvärr med förlust. Göteborgarna vann matchen på Hovet med 1-0 men redan ikväll finns det chans till revansch när returmötet spelas i Scandinavium.

Matchen startar 19.00 och här får ni lite fakta inför kvällen.

Gårdagens match innebar att Frölunda (som har en match mer spelad) passerade oss i tabellen. Vi kan dock återta andraplatsen vid seger ikväll då det endast skiljer en poäng.

Frölunda är ett av få lag som tagit trepoängare på Hovet denna säsong och tyvärr innebar gårdagens match den andra för säsongen. Det tidigare mötet spelades tidigare i år och slutade 4-1.

Djurgården vann den tidigare matchen i Göteborg med 4-3 efter straffar. Linus Hultström som var tillbaka efter avstängning i gårdagens match har spelat fram till alla våra mål i våra tidigare möten med Frölunda.

Det är seriens två yngsta lag som möts ikväll. Vi har en snittålder på 24.94 år och är därmed ensamma under 25 i SHL. Frölunda har näst lägst ålder på 25.22 år.

Adam Reideborn toppar fortsatt SHLs målvaktsliga med en räddningsprocent på 93.79.

Skotten i det första mötet slutade 31-32 och Frölunda fick 10 minuter i powerplay under matchen och vi sex.

Hemma i Scandinavium har Frölunda tagit 37 poäng på 20 matcher denna säsong och haft ett publiksnitt på 9267. Med det hemmasnittet toppar man publikligan i SHL före oss som är tvåa med 7179.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg