Adam nollade Brynäs
Publicerad: 2019-01-19
Dagen efter födelsedagen fick Adam Reideborn hålla nollan när vi tar vår fjärde raka seger. En stark andra period gjorde att vi ryckte ifrån Brynäs och tar andra raka mot laget på 24 timmar.

Det var en rivig start på matchen där det klingade inte mindre än tre gånger i ramen. Axel Jonsson Fjällby var först ut med en stolpträff. Det följde gästerna upp med två i stolpen inom bara några sekunder. De fick sitt tryck i kraft av powerplay och de behöll det ett tag även efter. I övrigt en jämn period där båda lagen fick sina halvlägen. Sen visade Linus Hultström hur man syr in en puck i krysset. Han kliver in efter en tekning och drar ett dragskott precis under ribban. De sista minuterna av perioden är det spel mot ett mål. Vi ligger på mot Brynäs innan domarna börjar plocka utvisningar och gav Brynäs ett övertag med två man under 1:45 i inledningen av den andra. Bra box
Vi klarar av den inledningen och det är faktiskt det enda spelövertag som Brynäs har under den andra perioden som i princip tillhör oss fullständigt och när vi fick chansen i PP tog vi den – två gånger om. Först är det Emil Bemström som avlossar skottet från sin position vid tekningscirkeln till 2-0. Strax efter är det dags för powerplay igen och nu är det Dick Axelsson som drar av skottet och när den tar på en brynäsare så blir det en perfekt båge fram till 3-0. Resten av perioden är det vi som skapar chanserna. Vi får en straff med oss men Jacob Josefsons avslut hittar inte in bakom målvakten.
Kontrollerad tredje
Tredje perioden inleddes i boxplay men efter det var det mest en period som spelades av. Vi kontrollerade spelet och Brynäs tilläts inte få några riktigt heta chanser men när pucken väl slank igenom stod födelsedagsbarnet plus en dag där och tog allt. Adam fick hålla sin tredje nolla för säsongen och vi tar vår fjärde raka seger.
Vi ses på torsdag när Malmö kommer på besök.