Johansson: "Ingen karma för Djurgården"
Publicerad: 2016-10-04

Centern Linus Johansson och Djurgården gjorde en bra match i förlusten på bortaplan mot KalPa. Efter matchen var han positiv till att chanser skapades men erkände att Djurgården är i ett tufft läge där målen inte vill trilla in.

Linus Johansson, vad är dina tankar om matchen?

- Jag tycker vi dominerar den från början till slut men vi sätter inte våra chanser.

Varför vill pucken inte in?

- Vi är i en sådan period just nu där man måste jobba fyra gånger så hårt för att få till en chans. Det får vi idag och karma säger att vi ska få en kasse men det kommer inte just nu. Så är det. Det är tråkigt, tufft och jobbigt mentalt men så är det.

Box play var bra idag. Vad gör ni bra?

- Vi ligger i skottlinjen och pressar där vi ska pressa. Där ligger inte problemet just nu. Boxplay är bra, där har vi inget att jobba på just nu. 

Hur behöver man jobba utanför matcherna för att målen ska komma?

- Nu har vi i alla fall skaffat oss lite godare känslor i huvudet och i kroppen och känner att vi kan lira hockey. Det har varit jävligt tufft som de flesta som sett Djurgården vet. Det är tråkigt och klyschigt men man måste fortsätta köra för det är ingen som tycker synd om en utan det är vi och alla runt föreningen som måste göra det.

Vad säger ni i pauserna till varandra? Ni har ju ett bra tryck men det lilla saknas.

- Vi kan ju snacka taktik i timmar och göra annorlunda saker men när vi kommer till det så är det en känsla i kroppen. Ska vi gå till höger, vänster eller slå en tunnel? Man måste bara hitta den goda känslan och hitta ett självförtroende i det man gör så kommer det förhoppningsvis senare.

Djurgården Hockey