Reideborn: "Göra allt vi kan för att vinna"
Publicerad: 2017-03-09
Intervju
I dag reser djurgårdslaget till Skelllefteå för den sista grundseriematchen i SHL.

Adam Reideborn har vaktat målet i Djurgårdens sju senaste matcher. Totalt har det blivit sex segrar och tre nollor - varav den senaste mot Leksand i tisdags.

– Jättekul så klart att hålla nollan, men vinsterna är det viktiga, säger Adam Reideborn själv.

Mot Leksand förde Djurgården spelet långa stunder och Adam Reideborn fick endast 17 skott på mål mot sig.

– Det kändes lugnt faktiskt. De hade lite lägen i första perioden där de skapade några chanser och så hade det ett friläge i andra.

– Men vi spelade väldigt bra och hade mycket puck så de fick inte särskilt många lägen. Vi höll dem på utsidan så det var en lugn match för mig.

Nöjd med laginsatsen

Adam Reideborn lyfter sedan laginsatsen och att övriga spelare prestationer på isen gör det enklare för honom i mål.

– De returer jag släppte…backarna är där direkt och tar pucken. De spelar jättebra och jag får väldigt mycket hjälp när de fredar målet.

– Det är kul att spela hockey just nu, tillägger Adam Reideborn.

Djurgården reser nu till Skellefteå för den allra sista omgången i grundserien (allt om förutsättningarna kan ni läsa här). Reideborn ser det som positivt att Djurgården nu ligger över strecket - en placering man kämpar för länge.

– Vi har ju varit nära strecket i nästan femton matcher men aldrig riktigt kommit över den. Att känna det känns väldigt skönt. Vi kommer inte tappa det här och kommer göra allt för att vinna sista matchen också.

Joel Widerberg