• Huvudsponsorer

Gidsäter Niklasson långtidsskadad

12 oktober 2016 07:38

I bortamatchen mot Leksand var olyckan framme och det som misstänktes stämma har nu bekräftats av läkare. Sofia Gidsäter Niklassons korsband är av och hon blir därmed borta upp till nio månader.


Sofia, hur gick det till när olyckan var framme?

- Vi spelade match mot Leksand och hade precis gjort 1-0. Det var tekning i mittzon och en så konstig situation. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag vred knät och hörde smällen. Det knäppte till i knät. Jag har hört talas om det ljudet och innerst inne kände jag att det inte var bra. Minst nio månaders rehab väntar nu.

Vad kan du göra under tiden medan du kämpar dig tillbaka?

- Rehab för att stärka upp låret och muskelgrupperna kring knät. Sedan kan jag ju även köra överkropp. Nu gäller det att stärka upp knät så mycket som möjligt inför operationen för man tappar 20 procent muskelmassa efteråt.

En sån lång skadefrånvaro måste vara tuff. Hur har du tagit beskedet att du blir borta så länge?

- De här kommande nio månaderna är nog det tuffaste jag upplevt i min hockeykarriär men jag är jätteglad att jag har Djurgården bakom mig på ett sånt fint sätt. Alla tjejer i laget stöttar mig också otroligt bra. Med lite hjälp från laget kommer jag nog klara det bra.