Jakobsen: "Jättekul att se så många personer"
Publicerad: 2016-11-14

I helgen spelades det två matcher på hemmaplan, varav Djurgården vann en under ordinarie tid och förlorade den andra efter straffläggning. Totalt 4 poäng som gör att Djurgården numera har 34 poäng i tabellen, och någon som stack ut lite i helgens matcher var Josefine Jakobsen som signerades 3 poäng (2+1).

I lördags mötte man SDE och vann med 2-1 och igår gästade Leksand i matchen som gick under fokusmatchen, och Josefine Jakobsen som blev matchens lirare i båda matcherna tycker att det spelade bättre i matchen de förlorade än den de vann.
-
Lördagens match var inte bra alls från våran sida. Viktigast var att vi fick 3 poäng. Det kanske kändes lite att vi hade haft två veckors långt uppehåll med många borta med de olika landslagen, fast det ska inte var någon ursäkt. Sedan är det alltid svårt att möta ett lag som SDE, som kämpar på bra.

-Jag tycker vi var bättre i söndagens match mot Leksand. Vi spelar med lite mer fart och intensitet, men måste gå lite hårdare på mål för att sätta in fler puckar. Boxplay var riktigt bra i helgen, men sen måste vi jobba mer på vårat powerplay som inte har funkat så bra dom senaste matcherna.

I gårdagens match blev det 2-2 under ordinarie tid, och det var Jakobsen som signerades båda målen.
-Första målet kom vi ner två mot en, jag och Rebecca Stenberg. Hon tar chansen att skjuta och det blir en bra retur som jag är snabb att plocka upp med backhanden. Andra målet kommer jag loss i hörnan och ser direkt att det finns plats att gå på mål, sen rundar jag målvakten på en gång och lägger pucken på mål.

612 personer var det som hade tagit sig till Hovet igår när man hade storsatsat, och bland annat hade både hoppborg, pysselhörna och byggt upp matchen likt en SHL match.
-Det var jättekul att se så många personer, lite fler än vanligt. Det var proffsigt och ett steg åt rätt håll för att utveckla damhockeyn. Skulle dock varit kul med lite fler än 612 personer, men som sagt ett steg i rätt håll.

Nästa match spelas borta, och det är på söndag mot Sundsvall. Jakobsen torr att det behöver ha mycket mer kommunikation ute på isen.
-Vi måste vara redo från start till slut. Sundsvall är lite samma typ av lag som SDE men kanske med lite fler skickliga spelare. Vi måste ha mer kommunikation ute på isen, köra med bra fart och intensitet, skjuta och köra mycket på mål. Sen ska våra special teams funka. 

Angelica Lindeberg