Reideborn: "Vi visade bra lagmoral"
Publicerad: 2018-04-13
Nyhet
Adam Reideborn har vaktat Djurgårdens mål i alla semifinaler hittills.

Match varannan dag gör att fokus hela tiden måste finnas och för Reideborn gäller bara en sak.
– För mig gäller det att se till så att jag har en jämn nivå och ett spel som räcker för att laget ska vinna matcherna.

Reideborn gjorde en bra insats i Globen häromdagen. Skellefteå sköt 30 skott och hade dessutom en del PP-spel. – De hade ett par lägen i början och jag kom in i matchen bra. De var lite mer i anfallszonen. Sen tycker jag att vi jobbade hårt och kom tillbaka bra som lag. Vi visade en bra lagmoral.

Någon speciell händelse du tycker förändrar matchbilden?
– Det är många tacklingar som vänder matcherna i den här serien. När vi vinner tacklingar och får med oss publiken så fortsätter vi att spela aggressivt och hårt.

Det var vilda måljubel efter djurgårdsmålen, både på isen, på bänken och på läktaren. Många kanske inte tänker på att målvakten i de situationerna står ensam i egen zon. – Jag försöker att inte bli så glad när vi gör mål framåt och inte bli för ledsen när det blir mål bakåt. Jag försöker hålla mig nollställd.

– När vi gör mål står jag ganska still och gungar fram och tillbaka. Sen är det ju kul när mina lagkamrater kommer förbi och slår på mina benskydd.

I kväll klockan 19:30 spelas den sjätte semifinalen. Det är bara seger som räknas för att utjämna matchserien. Se matchen på CMore.

Joel Widerberg