Hållander visade hög arbetsmoral i helgens matcher
Publicerad: 2017-10-16
Dam
Hon har ännu inte gjort några poäng i Djurgårdströjan men i helgen var hon på hugget, visade sig framme och kämpade hårt.

Hur ser du på matcherna som spelades i helgen?
– Jag tycker att vi spelar bra i stort sätt hela matchen i lördags. Vi hade bra fart och bra energi redan i början av matchen, vilket ger utdelning i att vi sätter våra chanser och gör tre mål.

– I söndags började inte matchen så bra som vi kan. Jag tycker att vi jobbade oss in mer och mer i matchen, men det gäller att vara med direkt från start så igår räckte det inte hela vägen.

Vad gjorde ni i lördags som ni inte lyckades med som igår?
– Jag tycker att vi hade bättre fart och vi kändes betydligt hungrigare, men också att vi satte våra chanser och gjorde 3 mål.

Något som varit på tal det senaste veckorna är trafik framför mål något som Hållander tycker behöver bli bättre.
– Självklart är det viktigt, det är där de flesta målen görs. Det är något som jag tycker att vi blivit bättre på, men som vi ska fortsätta jobba mer på.

"Finns potential i henne"

I helgen visade hon bra arbetsmoral och såg stark ut, något hon själv känner av tillsammans med att hon vuxit in mer och mer i spelet. Assisterande tränare Joakim Engström lät sig imponeras av Hållander i helgen.
– Jag vill lyfta fram Hanna Hållander som hade en mycket bra helg. Hon vill utvecklas hela tiden och visade upp en mycket bra arbetsmoral i helgens matcher. Det finns potential i henne och jobbar hon hårt med styrkan så kommer hon bli ännu bättre.

För de som ännu inte hunnit sett Hanna Hållander som kom till Djurgården inför denna säsong är hon en spelare som har viljan och visar det.
– En spelare som går in och ger sitt yttersta vart byte och alltid kommer till träning med viljan att bli bättre. Hon sätter press med mycket skridskoåkning och vill in i obekväma situationer framför mål. Spännande spelare med mycket utvecklingspotential, säger Engström.

På onsdag väntar nästa match och Hållander tror att hon vet vad som behövs för att åka därifrån med vinst i bagaget.
– Bra fart och bra energi tror jag är nyckeln till tre poäng på onsdag.

Angelica Lindeberg