"Det är sådana spelare jag vill jobba med"
Publicerad: 2020-05-12
Nyhet
Säsongen 2020/2021 är i gång. Den inleddes förra veckan med fystester, hårda pass – och ett motiverande tal av Robert Ohlsson. – Elitidrott handlar om att flytta gränser och sätta rekord. Det gäller att vara en spelare med en inre drivkraft som är beredd att göra lite mer, säger vår tränare.

Förra veckan var startskottet på säsongen 2020/2021 när hela laget var samlat mellan måndag och torsdag.
Veckan inleddes med tester, tätt följt av hårda fyspass.
Bland annat i Hammarbybacken där spelarna sprang upp och ner i totalt tio varv. Den snabbaste, Oscar Bjerselius, var klar efter 51 minuters konstant löpning i de branta backarna. Och kanske hittade han extra motivation i backen efter Robert Ohlssons tal som inledde veckan.
Samtliga i lagledningen höll en varsin dragning för spelartruppen, och när det var Ohlssons tur tryckte han extra på drivkraften och mentaliteten.
– Vi har tryckt extra på att sätta vår kultur, vårt sätt att vara och beteenden. Både som grupp och individ. Att träna för att bli bäst, berättar han och fortsätter:
– Vi vill vara tydlig med visionen. Vad är det vi vill? Det är att bli bäst, men det är nog inget någon av de 14 klubbarna hymlar om.
För Robert Ohlssons del handlar mycket av tiden just nu om individuella samtal med spelarna.
– Jag försöker ta reda på vad killarna har för målbilder och drivkrafter, individuellt. Sedan försöker jag se till att de mentalt, redan nu, börjar flytta gränser. En elitidrottsman som kan flytta gränser kan man göra mycket med, och det gäller att coacha dem i det. Då kan det bli väldigt bra för Djurgården Hockey.
– Elitidrott handlar om att flytta gränser och sätta rekord. Det gäller att hitta spelare med den inre drivkraften som är beredda att göra lite mer. Det är sådana spelare som tar sig till NHL, blir jäkligt bra i SHL, eller blir kulturbärare i Djurgården. De som sätter ribban högt varje dag och flyttar gränser. De vill få ut så mycket som möjligt av varje istid, är fokuserade och drunknar i hockeyn.
Det är den mentaliteten Ohlsson helst ser hos hela gruppen. – Det är sådana spelare som jag vill jobba med. Jag är ganska ointresserad att jobba med ”färdiga” hockeyspelare som inte vill utvecklas, som inte vill ta sig vidare. Vi letar spelare som har den inre drivkraften, det är grundidén i hela Djurgården Hockey. Har man det som affärsidé så kan man också få sin vision vilket är att vinna.
Hur gör du när du märker att en spelare saknar den drivkraften?
– Man får coacha, vrida och kalibrera spelares mindset hela tiden. Som människa kan man vara väldigt nöjd och stolt över något, och det är bra, men man ska alltid känna strävan att gå framåt. Men den dagen man tänker att man ska försvara något, eller är nöjd, då är man på fel väg som elitidrottsman.

ROBERT OHLSSON OM NYFÖRVÄRVEN

Tobias Ekberg, back
– En spännande back som är i bra ålder. En spelare som kan ta klivet, och är bra på det mesta. Allround. Han är också ttvecklingsbar och har stor potential. Han kan göra en resa här i Djurgården.

Linus Andersson, forward
– Han har ett väldigt bra skott, ett bra direktskott. En målskytt som gillar att gå på mål och göra mål. Vi får se om det är samma fullträff som Emil Bemström, men förhoppningsvis något liknande.

Mantas Armalis. målvakt
– En kille som varit här tidigare och gjort det bra. Grym tävlingsskalle och han kommer att utmana Niklas Svedberg om förstaspaden.

Djurgården Hockey