Seger mot Luleå: "Fantastiskt att spela med dem"
Publicerad: 2019-10-05
Efter en stark andraperiod, och hundraprocentigt powerplay-spel, besegrade vi Luleå på bortaplan med 3–1. Alexander Holtz blev målskytt och hyllar sina medspelare i förstakedjan. – Det är fantastiskt att spela med dem, säger han om Patrik Berglund och Sebastian Strandberg.

Vi har haft det tufft uppe i Norrbotten de senaste säsongerna.

Men nu är den fyra matcher långa förlustraden mot Luleå på bortaplan bruten.

Efter en mållöst förstaperiod, där Niklas Svedberg fick briljera med flera svettiga räddningar, tog vi tag i matchen rejält i mellanperioden.

När vi fick chansen i powerplay för första gången i matchen, 2.44 in i andra perioden, spräcktes målnollan.

Niclas Bergfors rakade in en puck från slottet rakt upp i nättaket.

Och inte ens två minuter senare kom 2–0 efter ett makalöst fint anfall.

Berglund drev upp pucken, spelade till Strandberg som i sin tur släppte ut till Högström på högerkanten. Han spelade in till Holtz framför buren som enkelt kunde lägga in pucken i öppet mål.

– Jag såg att ”Högga” fick pucken av Strandberg, så jag försökte bara att driva på bortre och hålla klubban till isen, säger Holtz om målet.

Han hyllar också sin omgivning med Sebastian Strandberg och Patrik Berglund i samma kedja.

– Båda två är sjukt skickliga och smarta. Det är fantastiskt att spela med dem.

Men vi gav Luleå en biljett in i matchen igen med ett slarvigt uppspel som ledde till baklängesmål.

Men vi fick senare spela fem mot fyra igen. Henrik Eriksson, som gjorde ett bra jobb framför kassen i första PP-spelet, tog plats där igen och Olle Alsing kunde skjuta 3–1-pucken.

Vi imponerade i andra perioden där vi stängde ner Luleås anfallsförsök totalt. Vi hjälptes åt ute på isen och spelade aggressivt.

I den tredje perioden fortsatte vi jobba hårt för laget samtidigt som Svedberg var majestätisk i buren.

Bara sekunder in i perioden dundrade Holtz i väg ett riktigt tungt slagskott i stolpen, men trots uteblivet mål lyckades vi täta i försvarsspelet och ta tre sköna poäng!

Dessutom var det första vinsten i Norrbotten sedan 2017.

– Alltid skönt med tre poäng, avslutar Holtz.