Härlig derbyseger i premiären!
Publicerad: 2016-09-10

Djurgården Dam inledde SDHL (tidigare Riksserien) på ett umtärkt sätt när man besegrade AIK med 1-0. Målet gjordes av Hanna Olsson på passning från Tina Enström

Äntligen var dags för säsongspremiär i SHL och dessutom i ett derby mot AIK.

Djurgården ställde upp med nästan fullt manskap förutom skadade Ida Press och Sarah Åberg.

AIK startade matchen utan en av sina nyckelspelare Lisa Johansson

Stenberg träffade stolpen

Matchen började i ett högt tempo och några premiärnerver verkade inte finnas hos något av lagen.

Djurgården råkade ut för matchens första utvisning (Alexandra Palm) efter 1.37 Djurgården men klarade av utvisningen.

Periodens vassaste målchans skapade Djurgården när Rebecca Stenberg blev helt fri men pucken tog i stolpen.

Full fart framåt! Djurgården hade mycket av spelet i premiären av SDHL.

Målsnål match

Djurgården förde matchen i den andra perioden och pressade AIK rejält. Man skapade många målchanser men utan att lyckas göra några mål framåt.

Premiärmatchen bjöd på en fartfylld andraperiod och Djurgården etablerade stundtals ett riktigt bra spel och hade det mesta av puckinnehavet vilket även syntes på skottstatistiken. 15-3 i skott till Djurgården i den andra perioden.

En hel del djurgårdare på plats för att stötta damerna.

Hanna Olsson avgjorde med matchens enda mål.

AIK spelade inledningsvis i power play och skapade en hel del lägen att göra mål men Berndtsson i Djurgårdsmålet höll tätt. Så fort Djurgården blev fem utespelare på banan igen tog man över spelet.

Efter nio minuters spel lyckades äntligen Djurgården spräcka premiärnollan. Tina Enström passade Hanna Olsson som satte 1-0 till Djurgården bakom en skymd Murase i AIK:s mål.

Målet blev matchens enda och stort djurgårdsjubel efter slutsignalen. En skön start på säsongen. Nästa match spelas borta mot Modo den 17 september.