Snöplig förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2018-03-06
Matchrapport
Skellefteå var numret större ikväll och vann alla tre poängen. Calle Ridderwall gjorde Djurgårdens enda mål och matchen var länge kvitterad, tillslut tog Skellefteå en ny ledning som de i slutminuterna också kunde utöka till 3-1.

Djurgården inledde kvickt mot motståndarna från norr och var hungriga på att göra matchens första mål. Den som var hungrigast var Mikael Ahlén som tidigt hade ett friläge och senare en vass stolpträff efter en fin passning av Sebastian Strandberg.

Perioden drabbades av en hel del utvisningar och så mycket som sex utvisningar delades ut. Majoriteten av utvisningarna drabbade DIF och under ett av Skellefteås numerära överlägen lyckades hemmalaget sätta pucken i mål. Huruvida målet gjordes korrekt är nog många oense om, Adam Reideborn blev störd av en Skellefteåskridsko men inte tillräckligt enligt domare och situationsrum som godkände målet.

Matchen gick till första vilan med ledning för Skellefteå och mållöst för Djurgården. Hockeyn bjöd på mycket kul, men DIF kändes något uddlösa och inte med samma aggressivitet som stockholmarna vanligtvis har.

Ridderwall kvitterade

Efter 2,5 minuters spel i den andra perioden valde Robert Ohlsson att ta time-out och efter den fick Djurgården ett uppsving. Det saknades fortfarande en del av lagets tidigare hänsynslösa spelsätt men de tog sig allt närmre.

Nya utvisningar kom att drabba lagen men ett desto roligare avslut på den ena. Djurgården höll tätt i sina numerära underlägen, något som Skellefteå fick desto svårare med. Den tillresta Djurgårdsklacken hördes genom tvn till varenda soffa när de firade kvitteringen. Kapten Calle Ridderwall stod välplacerat framför mål och när pucken serverades på bladet fanns det inget annat än att slå in den i ett öppet mål. Det var ett hårt skott av Marcus Davidsson som bäddade för returen som #81 enkelt la in i mål.

Ett mål skulle förhoppningsvis rendera i mer självförtroende och fantasi till Djurgårdslaget men istället var det Skellefteå som tog större yta. Gästerna backade hem till egen zon och Adam Reideborn fick jobba hårt för att freda kassen, något som han gjorde prickfritt.

Perioden gick till vila och laget fick en välbehövlig paus för att andas ut och göra en uppladdning inför tredje perioden. Skottstatistiken slutade lika, 12-12.

Skellefteå tog ledningen

Adam Reideborn blev lika viktig i den tredje perioden och stod för flera viktiga räddningar. Skellefteå tog upprepande gånger plats i Djurgårdszonen och gästerna fick jobba stenhårt i försvaret. När hemmalaget åkte på en 2+2a fick DIF snabbt ställa om till offensiv hockey och gjorde det bra. Något mål skulle det inte bli men det avlossades flera vassa puckar mot mål.

Spelet blev desto jämnare efter utvisningen och Skellefteå skickade iväg flera icing-puckar efter varandra. Det blev bara grinigare och grinigare på isen och spelarna tog varje avblåsning som en chans att få gruffa.

När Djurgården väl börjat utmana framåt och tagit större plats kom ett mål bakåt oförtjänt. Ett smart, kvickt spel av Skellefteå bäddade för deras 2-1 mål och Djurgården fick återigen jaga efter en kvittering.

I slutminuterna backade hemmalaget hem och Djurgården hade pucken mellan egna klubbor. Adam Reideborn lämnade isen för en sjätte utespelare och DIF utmanade Ortio rejält, men målvakten höll rent i sin kasse. En sen utvisning på Marcus Högström släppte istället fram Skellefteå till ett tredje mål. Målet blev matchens sista händelse och får åker söderut igen för att ladda upp inför HV71 hemma på torsdag.